
לחם בית לשבת
על ידי ניר לחם ומאפים, מתכונים צמחוניים
לחמניות מתוקות מבצק של לחם בית מעולה. מתאים במיוחד לשבת
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
45 דקות
25 דקות
1 שעה 10 דקות
- 30 לחמניות
מצרכים למתכון
1 קילו קמח לבן
2 וחצי כפות גדושות שמרים יבשים
כף אחת של מלח
חצי כוס חד"פ שמן
1/2-3/4 כוס חד"פ סוכר לבן
500 עד 600 מ"ל מים חמימים
מעל הלחמניות
1 ביצה טרופה
שקית שומשום/גבישי סוכר
הוראות הכנה
לנפות את הלחם אל תוך קערה גדולה ולהוסיף את הסוכר והשמרים
ליצור חור במרכז הקמח ולשפוך לתוכו את השמן והמלח
להוסיף בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב את המים וללוש עד לקבלת בצק אחיד לא דביק
במידה והבצק יבש מדי יש להוסיף בהדרגתיות רבע כוס חד"פ מים וללוש בין לבין
לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 35 דקות במקום חם
לאחר 35 דקות מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה חזקה חשוב לשים לב שכל בועות האוויר בבצק התפוצצו
להכין כדורים של 60 גרם ולסדר עם רווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
למרוח את החלק העליון של הלחמניות בביצה טרופה
אופציה לפזר מעל שומשום/גבישי סוכר
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמת הלחמניות (בערך 10-15 דקות אפייה)
להוציא,לצנן מעט ולהגיש
מומלץ להטביע במרכז כל לחמניה מטבע שוקולד לאקסטרה מתיקות

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
אביגיל
המתכונים שלך פשוט מושלמים וטובים ותמיד יוצא לי טוב!!
גילי
יש כל מיני גדלים לכוסות חד"פ, למה התכוונתם?
האם אפשר לקבל מרשם ללחם/לחמניות
מקמח מלא או קמח כוסמין או קמח שיפון
אבל…שיהיה נטו אותו קמח ללא קמח לבן בכלל?
אשמח אם תוכלו לפרסם מרשמים מקמחים אלו.
תוד רבה על הכל
גילי
אופה מאושרת
מושלםםם!! עשיתי עכשיו ויצא לי לחמניות פריכות וטעימות! מומלץ מאוד!