לחם בית לשבת

על ידי ניר  ,

לחמניות מתוקות מבצק של לחם בית מעולה. מתאים במיוחד לשבת

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 45 דקות

    25 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 30 לחמניות

מצרכים למתכון

1 קילו קמח לבן

2 וחצי כפות גדושות שמרים יבשים

כף אחת של מלח

חצי כוס חד"פ שמן

1/2-3/4 כוס חד"פ סוכר לבן

500 עד 600 מ"ל מים חמימים

מעל הלחמניות

1 ביצה טרופה

שקית שומשום/גבישי סוכר

הוראות הכנה

לנפות את הלחם אל תוך קערה גדולה ולהוסיף את הסוכר והשמרים

ליצור חור במרכז הקמח ולשפוך לתוכו את השמן והמלח

להוסיף בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב את המים וללוש עד לקבלת בצק אחיד לא דביק

במידה והבצק יבש מדי יש להוסיף בהדרגתיות רבע כוס חד"פ מים וללוש בין לבין

לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 35 דקות במקום חם

לאחר 35 דקות מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה חזקה חשוב לשים לב שכל בועות האוויר בבצק התפוצצו

להכין כדורים של 60 גרם ולסדר עם רווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה

למרוח את החלק העליון של הלחמניות בביצה טרופה

אופציה לפזר מעל שומשום/גבישי סוכר

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמת הלחמניות (בערך 10-15 דקות אפייה)

להוציא,לצנן מעט ולהגיש

מומלץ להטביע במרכז כל לחמניה מטבע שוקולד לאקסטרה מתיקות

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

אביגיל

12/01/2017

המתכונים שלך פשוט מושלמים וטובים ותמיד יוצא לי טוב!!

גילי

20/06/2015

יש כל מיני גדלים לכוסות חד”פ, למה התכוונתם?
האם אפשר לקבל מרשם ללחם/לחמניות
מקמח מלא או קמח כוסמין או קמח שיפון
אבל…שיהיה נטו אותו קמח ללא קמח לבן בכלל?
אשמח אם תוכלו לפרסם מרשמים מקמחים אלו.
תוד רבה על הכל
גילי

אופה מאושרת

19/12/2014

מושלםםם!! עשיתי עכשיו ויצא לי לחמניות פריכות וטעימות! מומלץ מאוד!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00