לחם קוקוס ובננות חלומי
על ידי מתוק לי לחם ומאפים, עוגות
עוד לא החלטתי אם מדובר בלחם או עוגה. צורת ההכנה היא של עוגה אבל הטעם מזכיר גם לחם. בשורה תחתונה, כנראה שקצת השתעממתי מלקרוא לזה עוגה. מדובר במאפה קוקוס חלומי עם נגיעות בננה.. מה צריך יותר מזה?
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
30 דקות
45 דקות
1 שעה 15 דקות
- 4 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון
1/2 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית שקדים
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
3 בננות בשלות מאוד
1 כוס חלב קוקוס
1 כוס קוקוס טחון
הוראות הכנה
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות 4 תבניות אינגליש קייק מלבניות ומניחים בצד. (כן, השתמשתי ב-4 תבניות וחילקתי לכולם).
בקערה גדולה מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים לאחר כל הוספת ביצה. מוסיפים גם תמצית וניל ושקדים.
בקערה נוספת מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח
בעזרת מזלג מרסקים היטב את 3 הבננות ומערבבים עם חלב הקוקוס.
מאחדים את 3 הקערות על-ידי מזיגת קערת השמן לקערת הקמח תוך ערבוב קל. ממשיכים עם מזיגת קערת חלב הקוקוס ומערבבים רק עד לשילוב. מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון בעדינות.
אופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם במרכז הלחם יוצא יבש. מצננים את הלחם בתבנית מחוץ לתנור במשך 10 דקות, ואז מחלצים מהתבנית ומניחים עד לצינון מוחלט בטמפרטורת החדר.
את הלחם מאחסנים בשקית נייר בטמפרטורת החדר.
הוא נשמר טרי בין יומיים לשלושה.