לחמניות שיפון וזרעי פשתן בריאות

על ידי ליאת קאדר  ,

מתכון ללחמניות בריאות ביתיות עם המון דברים טובים - לחמניות מעורבות קמח שיפון וקמח לבן עם קוואקר, זרעי פשתן, שומשום, פרג וכל טוב.
המתכון מתאים לאלו שאוהבים מאפים ולחמניות איכותיות שדורשות עבודה.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 50 דקות

    35 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • 13 לחמניות ארוכות

מצרכים למתכון

1 ורבע כוסות קמח שיפון (כוס מדידה)

2 ו3/4 כוסות קמח לבן (אני השתמשתי בקמח לחם)

2 כפות סוכר חום

1 כף מלח

1 כף שמרים

2 כפות שמן

מים לפי הצורך עד ליצירת בצק מעט דביק

להוסיף ללחמניות

2 כפות זרעי פשתן

2 כפות קוואקר

כף זרעי שומשום מלא ולבן

מעט פרג

לזיגוג הלחמניות

כפית קורנפלור

כף מים

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים רותחים

כפית דבש

הוראות הכנה

לעבד הכל כ 7 דקות ולהוסיף 2 כפות זרעי פשתן ו2 כפות קוואקר וכף זרעי שומשום מלא ולבן ומעט פרג.

לעבד הכל היטב, לרסס שמן על קערה, להניח את הבצק בקערה, לכסות ולהתפיח היטב במשך שעה וארבעים.

להוציא אוויר מהצבק על-ידי לישה חזקה ולחלק לכדורים ( הבצק יהיה מעט דביק, לא לקמח - אלא לשמן מעט ידיים והכל בסידר).

לרדד עם מערוך, לגלגל ולעצב צורות של לחמניות ארוכות. לכסות בנייר אפייה ולהתפיח היטב כשעה ועשרים.

להכין בלילת קורנפלור - 1 כפית קורנפלור בכוס זכוכית, כף מים ולערבב , 1/4 כפית מלח וחצי כוס מים רותחים ולמיקרוגל עד לרתיחה, כ 20 שניות.. להוסיף כפית דבש ולערבב . לקרר.

אחרי שהלחמניות תפחו היטב למשוח את בלילת הקורנפלור עם מברשת סיליקון.

לפזר קוואקר וזרעי פשתן. שוב מריחה קטנה של קורנפלור ולתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו עם מגש קטן של מים בתחתית התנור ליצירת אדים (את מיכל המים להניח בשלב אחד מתחת לאמצע).

אני שמתי על מגש בגטים אם אין אז ניתן לשים על נייר אפייה שמונח על מגש..

כשהלחמניות בתנור - כל 10 דקות יש למרוח מבלילת הקורנפלור, כ 3-4 פעמים.

אחרי 25 דקות אפייה להוציא את התבנית עם המים מהתנור.

להמשיך לאפות עד להשחמת הלחמניות.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00