
לחמניות פשוטות בכל מיני צורות
על ידי אילנית בניזרי לחם ומאפים
מתכון קל ופשוט ללחמניות מעולות לסנדוויצ'ים לבית הספר, לטבילה בדגים חריפים או סתם לנשנוש. מן הלחמניות ניתן ליצור איזו צורה שבוחרים (צורת ביגלה עגולים, לחמניות ארוכות, קלועות, עגולות וכד'..)
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
30 דקות
15 דקות
45 דקות
מצרכים למתכון
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
חצי כוס שמן
2.5 - 3 כוסות מים
הוראות הכנה
ליצור גומה בקמח לשים את השמרים ולכסות עם הקמח.
לפזר סוכר ומלח בצדדים ולהתחיל ללוש עם המים לאט לאט, עד שהבצק הופך דביק.
בסוף הלישה אני מוסיפה את השמן.
עוד לישה טובה והתפחה של חצי שעה, לאחר מכן שוב לישה ושוב התפחה של חצי שעה.
אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, קורצת עיגולים וצורות של לחמניות.
מניחה את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה, מכסה עם מגבת לעוד רבע שעה.
מברישה חלמון ביצה, מעט שמן עם כפית סוכר ומפזרת שומשום.
אופה על חום 210 של מעלות עד שמזהיב.
4 דירוגים וחוות דעת
גלית קמחי
לחמניות מעולות. הורדתי קצת מהסוכר כדי שיתאימו לאוכל מלוח.
אירית בן לולו
ואי איזה טעים ואיזה מהר הנכדים שלי פשוט טרפו את הלחמניות המתוקות האלוו!
ישראל
15 לחמניות של 100 גר
נירי
לכמה לחמניות זה מספיק?