מאפה לחמעג’ון / לחמה בעג’ין

על ידי המטבח של שרית  

הפעם מתכון למאפה לחמה בעג'ין או כמו שקוראים לו היום לחמעג'ון בקיצור. מאפה מסורתי עם שכבת בשר. שדרגתי את צורת ההגשה עם קצת שומשום ופרוסת עגבניה לקישוט.

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 1 שעה

    30 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 10 לחמע'גון

מצרכים למתכון

4 וחצי כוסות קמח

כף שמרים יבשים

2 כפיות סוכר

כפית וחצי מלח

2 כפות שמן זית

כוס וחצי - כוס ושליש מים פושרים

למילוי בשר

חצי קילו בקר טחון

1 בצל מגורר דק

1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה

2-3 שיני שום כתושות

כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה

כף מלח

1/2 כמון

3 כפות שמן

2 כפות רסק עגבניות

לקישוט

שומשום

10 פרוסות עגבניה

קצת פטרוזיליה

הוראות הכנה

בקערה גדולה מאוד מערבבים קמח שמרים וסוכר. על הקמח יוצקים מים פושרים בהדרגה תוך כדי לישת הקמח. מתחילים רק עם כוס וחצי מים ואם יש צורך מוסיפים עוד רבע כוס מים. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק. מכסים את הקערה בניילון ומניחים ל- 50 דקות התפחה.

לאחר התפחה ראשונית מקמחים משטח עבודה ואליו מעבירים את הבצק התפוח. יוצרים 10 כדורים שבערך שווים בגודלם, מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים ל- 40 דקות.

בינתיים מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת ומפוררים לתוך המחבת את הבשר בעזרת מזלג, מערבבים קצת ונותנים לבשר להשחים קלות. מוסיפים למחבת בצל, שום ותבלינים ומערבבים. מכסים את המחבת ל- 5 דקות טיגון. מוסיפים למחבת רסק עגבניות ופטרוזיליה ומכסים לעוד 4 דקות.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים היטב את נייר האפייה (אני משתמשת בספריי שמן לשכבת שמן אחידה).

חוזרים לבצק: מרדדים כל כדור לעיגול דק, משמנים את הידיים ויוצרים 7-8 גומות קטנות על גבי כל עיגול. מורחים קצת יותר מכף וחצי מהבשר במרכז כל כדור ועל הבשר מניחים פרוסת עגבנייה אחת. מקשטים בשומשום מסביב ומפזרים קצת פטרוזיליה.

אופים בתנור של חום של 180 מעלות למשך רבע שעה בלבד. יש לשים לב ולהוציא את הלחמה בעג'ין כאשר מזהיבים, אחרת הם יתייבשו.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

מרוצה 🙂

31/12/2014

פשוט מהמם!!
דרך הגשה מיוחדת וטעם אלוהי!
הולכת להכין עוד הרבה פעמים!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00