
מאפה שקשוקה בלחם
על ידי כרמית מ. דהאן לחם ומאפים
לארוחת ערב מיוחדת וטעימה או כדי לפנק בארוחת בוקר מושקעת - מתכון מפורט למאפה שקשוקה בלחם שכולם אוהבים.
- זמן עבודה: 50 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
-
50 דקות
1 שעה
1 שעה 50 דקות
- 2-3 סועדים
מצרכים למתכון
לבצק
למלית שקשוקה
מעל למלית
למריחה
הוראות הכנה
הכנת השקשוקה
במחבת רחבה מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל והשום.
מוסיפים את עגבניות, גמבה ופלפלים ומבשלים כמה דקות ביחד.
מוסיפים למחבת רסק עגבניות וגם עגבניות מרוסקות ומערבבים היטב.
מתבלים בבזיליקום, תימין, מלח ופלפל ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
מסירים מהגז ומצננים לפני מילוי הבצק.
הכנת הבצק
את כל מצרכי הבצק לשים במיקסר עד לקבלת בצק רך ודביק.
טובלים את כדור הבצק בשמן ומתפיחים במשך חצי שעה.
לשים פעם שנייה ומורידים את האוויר, מניחים להתפחה שנייה של חצי שעה.
משמנים תבנית קפיצית מתפקרתת בקוטר 26 או 24.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומרפדים את התבנית עם הבצק המרודד כך שקצת משולי הבצק יוצאים החוצה מן התבנית.
לצקת לתוך הבצק את מלית השקשוקה, להוסיף ביצים ובייבי מוצרלה (רק אם מתחשק) ולסגור את השוליים מעל לשקשוקה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרחים את הבצק בביצה טרופה.
אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, מחלצים את המאפה מהתבנית, מורחים ביצה על כל הבצק ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
טל
17/09/2016
הבצק נורא דביק וקשה לעבוד איתו