מאפה שקשוקה בלחם

על ידי כרמית מ. דהאן  

לארוחת ערב מיוחדת וטעימה או כדי לפנק בארוחת בוקר מושקעת - מתכון מפורט למאפה שקשוקה בלחם שכולם אוהבים.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 50 דקות

    1 שעה

    1 שעה 50 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

לבצק

2 כוסות קמח

כף שטוחה שמרים יבשים

כף סוכר

4 כפות שמן זית

חלמון אחד

כוס מים פושרים

כף מלח

למלית שקשוקה

4 עגבניות קלופות וקצוצות

3 שיני שום כתושות

בצל קצוץ קטן

גמבה קצוצה

חצי פלפל חריף קצוץ

כף רסק עגבניות

קופסא קטנה של עגבניות מרוסקות

בזיליקום קצוץ

מספר עליי תימין

מלח ופלפל

מעל למלית

2-3 ביצים

בייבי מוצרלה (לא חובה)

למריחה

ביצה טרופה

הוראות הכנה

הכנת השקשוקה

במחבת רחבה מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל והשום.

מוסיפים את עגבניות, גמבה ופלפלים ומבשלים כמה דקות ביחד.

מוסיפים למחבת רסק עגבניות וגם עגבניות מרוסקות ומערבבים היטב.

מתבלים בבזיליקום, תימין, מלח ופלפל ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.

מסירים מהגז ומצננים לפני מילוי הבצק.

הכנת הבצק

את כל מצרכי הבצק לשים במיקסר עד לקבלת בצק רך ודביק.

טובלים את כדור הבצק בשמן ומתפיחים במשך חצי שעה.

לשים פעם שנייה ומורידים את האוויר, מניחים להתפחה שנייה של חצי שעה.

משמנים תבנית קפיצית מתפקרתת בקוטר 26 או 24.

מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומרפדים את התבנית עם הבצק המרודד כך שקצת משולי הבצק יוצאים החוצה מן התבנית.

לצקת לתוך הבצק את מלית השקשוקה, להוסיף ביצים ובייבי מוצרלה (רק אם מתחשק) ולסגור את השוליים מעל לשקשוקה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרחים את הבצק בביצה טרופה.

אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, מחלצים את המאפה מהתבנית, מורחים ביצה על כל הבצק ומחזירים לתנור ל- 20 דקות נוספות.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

טל

17/09/2016

הבצק נורא דביק וקשה לעבוד איתו

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00