מוס קפה ופקאן – קינוח מושלם

על ידי Orel Elyahu  

מתכון מעולה לקינוח מוס קפה ופקאן חלומי - קינוח קל להכנה ומרשים הן בטעם והן באופן ההגשה. הקינוח חלבי ומתאים גם לפסח - ניתן להגיש בכוסות שוקולד או בכוסות הגשה אישיות.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 35 דקות

    35 דקות

מצרכים למתכון

למוס קפה

500 מ'ל שמנת מתוקה

כף נס קפה

50 מ'ל אספרסו (קר)

4 ביצים

רבע כוס סוכר

2 כפות פודינג וניל

להגשה

100 גר' אגוז פקאן סיני קצוץ

אגוזים סינים

פקאן מסוכר שלם

הוראות הכנה

מפרידים ביצים

מקציפים במיקסר החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים לקצף יציב ותפוח.

בקערה נפרדת מקציפים חלמונים לקצף תפוח ומוסיפים לו את האספרסו והנס.

בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת יציבה.

מערבבים בעדינות את תערובת החלמונים לתוך הקצפת לקרם אחיד.

לאחר מכן מקפלים פנימה את החלבונים בזהירות בזהירות.

מוזגים לכוסות הגשה אישיות - מוזגים שליש מוס לכל כוס ומעל שכבה של פקאן סיני טחון , מעל זה עוד שליש מוס ועוד שכבה של אגוזים סיני , לבסוף מסיימים עם שכבת מוס וקישוט של פקאן מסוכר

מעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד להגשה.

את כוסות השוקולד אתם יכולים לקנות בצורות שונות בחנויות מתמחות או להכין בייצור עצמי, קחו בחשבון שאופן ההכנה הוא מסובך וארוך ודורש תהליך טמפרור.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

מרה

23/04/2016

הקינוח טעים מאוד גם בגירסא פרווה

אני

24/01/2016

הקינוח נראה טעים אך אסור לאכילה יש ביצים חיות

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00