מתכון למופלטה מרוקאית

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

אין ממתק יותר טעים ממופלטה מקופלת עם דבש. למרות שבדרך כלל אוכלים את המופלטה במימונה לאחר חג הפסח, אבל מותר להתפנק פה ושם במופלטה מתוקה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 30 דקות

    30 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף גדושה מלח

3 כוסות חד"פ מים

הוראות הכנה

בקערת המיקסר מערבבים הכל חוץ מהמלח.

לשים היטב במשך 5 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות.

מניחים את הבצק למנוחה של 15 דקות.

מתחילים לכדרר כדורים בגודל כדורי פינג פונג.

ממלאים תבנית בשמן בגובה של כ-2 ס"מ ובתוך התבנית מניחים את כדורי המופלטה.

נותנים לכדורים לנוח בשמן במשך 30 דקות.

בינתיים מחממים מחבת טפלון.

פותחים כדור לעלה דק מאוד ומניחים על המחבת, הופכים את המופלטה ומעליה מניחים עוד עלה שפתחנו.

ממשיכים ככה לערימת מופלטות, בערך 10 מופלטות.

מעבירים למגבות נייר וממשיכים לערימת המופלטות הבאה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00