מיני קאפקייקס בשבעה טעמים

על ידי MisterCupcake  

אם כבר ללכת בגדול על דברים קטנים - אז הנה מתכון למיני קאפקייקס בשבעה טעמים שונים. אפשר ללכת על כל טעם בנפרד או להכין את כולם ביחד! 🙂

  • זמן עבודה: 1 שעה
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 1 שעה

    10 דקות

    1 שעה 10 דקות

מצרכים למתכון

לקאפקייקס (~50 מיני קאפקייקס):

200 גרם חמאה בטמפ' החדר

2 ביצים

150 גרם סוכר (כוס וחצי)

350 גרם קמח

כפית אבקת אפייה

כוס חלב

תבנית מיני קאפקייקס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את החמאה והסוכר.

מגרדים את דפנות הקערה (חשוב!) ומוסיפים את הביצה הראשונה. מערבבים ומוסיפים את השניה. מגרדים את דפנות הקערה שוב.

מוסיפים חצי מכמות הקמח, ומערבבים בעזרת מרית (לא בעזרת המיקסר* ). מוסיפים חצי מכמות החלב ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח ויתרת החלב ומערבבים שוב.

* למה מערבבים בעזרת מרית? כי אנחנו מוסיפים טעמים ומערבבים שוב. אם נערבב במיקסר ואז נוסיף את הטעמים ונערבב שוב במיקסר – הבלילה תצא כבדה מדי והקאפקייקס יצאו חונקים.

החלק הכיפי הגיע:

ועכשיו לבחור את הטעם הרצוי: (שימו לב – הטעמים מתייחסים אם אתם רוצים להשתמש בכל הבלילה לטעם אחד. במידה ואתם רוצים לשלב טעמים, הקפידו להפחית כמויות בהתאם)

תותים:

הוסיפו חצי חבילה (250 ג') של תותים חתוכים לקוביות קטנות (עדיף להשתמש בבלנדר אם יש) יחד עם 50 גרם קמח (חצי כוס פחות 2 כפות) וערבבו. הבלילה תצבע באדום-ורוד יפייפה 🙂

חמאת בוטנים:

הוסיפו 5 כפות גדושות של חמאת בוטנים לבלילה וערבבו להטמעה

וניל:

הוסיפו 2 כפיות תמצית וניל וערבבו

שוקולד:

בקערה קטנה ערבבו 3 כפיות קקאו יחד עם חצי כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו

בננה:

מועכים 2 בננות ומערבבים לתוך הבלילה

קפה:

בקערה קטנה מערבבים כפית וחצי קפה נמס עם רבע כוס מים פושרים. הוסיפו לבלילה וערבבו

תפוחים:

חותכים שני תפוחים (לא משנה איזה סוג) לקוביות קטנטנות (משתמשים בבלנדר אם יש), מוסיפים לבלילה ומערבבים

אחרי שבחרנו טעם, הוספנו לבלילה הרצויה וערבבנו היטב, ממלאים את השקעים בתבנית מיני קאפקייקס כמעט עד הסוף. הם תופחים מעט, אבל אם נמלא את השקעים עד הסוף – תצא צורה של פטריה והם יצאו פחות יפים (אבל עדיין טעימים!)

אופים למשך 11-12 דקות או עד שהן קפיציות למגע, כלומר כשנוגעים בראש הקאפקייק ולוחצים מעט, הקאפקייק קופץ למעלה ולא נשאר שקוע.

מצננים לחלוטין על רשת

מגישים באהבה 🙂

לתמונות, טיפים, ורעיונות נוספים, מוזמנים לבקר באתר שלי:
www.mistercupcake.net
בתיאבון! 🙂

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00