מניפות תפוחי אדמה אפויים בתנור

על ידי המטבח של שרית  , , ,

תוספת נהדרת וצבעונית של תפוחי אדמה בצורת מניפות יפות עם קוביות גמבה אדומה ותיבול פשוט. מתכון קל שמוסיף צבע וחן לשולחן.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה

    1 שעה 30 דקות

  • 5 מניפות תפוחי אדמה

מצרכים למתכון

מניפות תפוחי אדמה מתובלים ואפויים בתנור

5 תפוחי אדמה יפים

1 גמבה אדומה

1/4 צרור שמיר (או כל עשב תיבול אחר שאוהבים) קצוץ דק דק

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית פפריקה אדומה מתקוה

מלח גס

פלפל שחור

הוראות הכנה

את תפוחי האדמה משאירים עם הקליפה ומרתיחים במשך 10 דקות על הגז. מסננים מנוזלים וקולפים את תפוחי האדמה - מי שאוהב את הקליפה יכול להשאיר.

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית פיירקס או על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

כל תפוח אדמה חותכים לפרוסות, אך לא עד הסוף, משאירים את החלק התחתון שלם ויוצרים סוג של מניפות תפוחי אדמה יפות.

קוצצים גמבה אדומה לקוביות קטנות מאוד.

בקערה מערבבים היטב שמן זית, פפריקה, קוביות גמבה ושום כתוש.

בין המרווחים של המניפות ממלאים קוביות גמבה משמן הזית ואת שאר תפוח האדמה מושחים בשמן המתובל עם מברשת סיליקון, חשוב למרוח מכל הצדדים. את הגמבה שנשארה ניתן לפזר מעל לתפוחי האדמה.

מעל לתפוחי האדמה מפזרים מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם. לבסוף מפזרים שמיר קצוץ.

מכניסים את מניפות תפוחי האדמה לתנור החם למשך 50 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים..

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

נראה מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00