מרק קובות עם בטטות וכל טוב

על ידי ליאת קאדר  ,

מחסור בדלעת הוביל למרק קובות מצוין עם בטטות, ירקות, כרישה, כרפס ועוד המון דברים טובים. מנת מרק קובה מעולה לצהריים שגם ילדים טורפים בהנאה..

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • 6-7 סועדים

מצרכים למתכון

לכדורי קובות

כוס בורגול דק

מלח לפי הטעם

2 כפות שמן

מעט פלפל שחור

2 כוסות סולת

למילוי בשר

בצל

1/5 קילו בשר טחון

תבלינים: מלח, פלפל שחור, בהראט, כורכום

למרק בטטות

3 בטטות גדולות חתוכות

2 גזרים

2 קישואים

תפו״א

3 גבעולי כרפס

חתיכת כרישה פרוסה

כוסברה ירוקה יבשה

כוסברה טרייה קצוצה

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל גרוס, בהראט, מעט קינמון, חוואיג למרק, אבקת מרק, כורכום ומעט פפריקה

3 כפות שמן

מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת כדורי הקובות

את הבורגול לשים בקערה, להוסיף מים רותחים , 10 דקות והמים נספגים.

מוסיפים מלח, 2 כפות שמן, מעט פלפל שחור ו-2 כוסות סולת. מערבבים עד ליצירת עיסה דביקה - אם חסר מים להוסיף.

מניחים עד שהבשר מוכן

הכנת מילוי בשר

במחבת רחבה לטגן את הבצל הקצוץ עם התבלינים.

לפורר למחבת את הבשר הטחון ולערבב טוב טוב.

לטגן עד שהבשר משחים ומוכן.

לצנן היטב לפני מילוי הקובות.

הכנת מרק בטטות וקובות

מבצק הקובות ליצור כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג, לפתוח כל כדור לעיגול דק, למלא בבשר ולסגור חזרה לכדור. להניח בצד.

בסיר גדול להרתיח מים,

להוסיף לסיר את הבטטות קוביות, את כל הירקות פרוסים, את תפוחי האדמה לקוביות, את הכרישה ואת גבעולי הכרפס.

להוסיף למרק את כל התבלינים, השמן ושאר המצרכים, להביא לרתיחה טובה ולבשל כרבע שעה, עד שתפוחי האדמה רכים.

להוסיף למרק את כדורי הקובה ולבשל עוד חצי שעה עד לריכוך הקובות.

מעטרים בכוסברה מעל ומגישים חם.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00