
מתכון למשמנה מרוקאית
על ידי במטבח של רחלי לחם ומאפים
למרוקאים שביננו שיודעים מה זה משמנה- פינקתי אתכם במתכון למשמנה מבית אמא באהבה שדואגת שנשמין מנחת 🙂
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
-
1 שעה
45 דקות
1 שעה 45 דקות
- 15-20 משמנה
הוראות הכנה
בקערה רחבה שמים מלח ומנפים עליו את הקמח.
מוסיפים את יתר החומרים ולשים לבצק רך וגמיש.
אם הבצק טיפה יבש ניתן להוסיף מים.
מכסים ומשהים לתפיחה של כ חצי שעה.
אחרי חצי שעה מחלקים את בצק המשמנה ל- 3 וכל חלק מקפלים שוב ושוב לקיפול כמו מעטפה (לקפל מצד ימין לאמצע, לקפל מצד שמאל לאמצע ומלמעלה לאמצע ומלמטה לאמצע).
המשמנה לא יוצאת בצורה של שבלולים, הבצק יוצא בפרוסות.
חותכים לפרוסות ומניחים בתבנית אפיה.
מחממים מחבת מולטי שף (או רגילה למי שאין) עם מעט שמן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
דנה
04/03/2016
נראה טעים, לא הבנתי את עניין הקיפול הייתי שמחה לתמונות שיעזרו