אנטיפסטי – חגיגת ירקות אפויים בתנור

על ידי saar  ,

מתכון קל שדורש מעט סבלנות. אנטיפסטי הוא בעצם שמה של מנת ירקות אפויים בתנור שמשמשים כתוספות נהדרת לכל ארוחה, גם כמנה ראשונה לארוחות מושקעות. ממליץ על המתכון הזה למי שמארח באופן קבוע או פשוט אוהב כמוני אנטיפסטי איכותי.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 2 מנות

מצרכים למתכון

1 חציל גדול וקל יחסית לגודלו

2 קישואים גדולים

2 בצלים

10 עגבניות שרי (או יותר)

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

חומץ בלסמי

מלח גס

הוראות הכנה

נטפל בחציל: את החציל נפרוס לעיגולים בעובי שווה, נסדר על משטח עבודה ונפזר הרבה מלח (גס או רגיל).

בצלים, עגבניות וקישואים: את הבצלים נקלוף ונחתוך לרבעים. כל עגבניית שרי נחתוך לחצי. את הקישואים נפרוס לעיגולים בעובי שווה.

כעת לתיבול: בכוס קטנה נערבב יחד שמן זית ושום כתוש.

כל פרוסת ירק - חצילים, קישואים וגם בצלים ועגבניות נבריש בתערובת שמן הזית.

נרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפייה משומן קלות (המלצה - למי שיש רשת נניח את הירקות על רשת משומנת היטב ונניח מעל לתבנית תנור - כך הירקות יצאו פריכים ולא שוחים בשמן).

נסדר את הירקות בתבנית תנור את רשת, כדאי לסדר בשכבה אחת.

נאפה את הירקות בתנור חם על 200 מעלות, עד שכל הירקות מתרככים.

לאחר שהירקות התרככו, נעביר את התנור למצב גריל ונאפה רק עוד כמה דקות בודדות.

נוציא את הירקות לצלחת הגשה, נטפטף כמה טיפות בלסמי, נפזר מלח גס ונגיש..

לאנטיפסטי למגוון ירקות אפויים נוספים:
פלפלים חריפים - אופים שלמים.
גמבות במגוון צבעים יש לחתוך לרצועות.
בטטות יש להרתיח עד לריכוך לפני הצלייה.
גזר יש להרתיח בשלמותו עד לריכוך ולצלות שלם.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

רוני

23/07/2016

היי אני מאוד אוהבת אנטיפסטי יש אפשרות להכין בתנור?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00