אספרגוס מוקפץ בחומץ בלסמי
על ידי MR.vegan מנות ראשונות, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים
מנה ראשונה טבעונית ומאוד מעניינת, עשירה בטעמים ובמראה מלבב. היום אני משתף במתכון קל לאספרגוס מוקפץ בשמן זית ומוגש עם רוטב בלסמי משודרג.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
15 דקות
10 דקות
25 דקות
- 2 מנות
מצרכים למתכון
6 גבעולי אספרגוס ללא הקצוות
קערת מי קרח
1/3 כוס חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
כפית מיץ לימון
הוראות הכנה
את האספרגוסים נחלוט במים: נרתיח בסיר מים, כאשר מגיעים לרתיחה נוסיף לסיר כפית מלח ואת האספרגוס שלמים. נחלוט את האספרגוסים במשך 3 דקות. נעביר לקערת מי קרח, להפסקת הבישול, נשרה למשך דקה אחתונסנן את המים.
נחתוך את האספרגוס לחתיכות בגודל הרצוי, נעביר למחבת עם שמן זית ושום. נקפיץ במשך 5 דקות, לא יותר, ונוציא לצלחת הגשה.
בקערה קטנה נערבב יחד בלסמי, חרדל דיז'ון ומיץ לימון. נתבל את האספרגוס ברוטב, נפזר מע מלח גס ונקשט בעוד חומץ בלסמי.