
תבשיל אפונה וגמבה מעולה
על ידי אילנית בניזרי מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, תוספות
מתכון מעולה כתוספת לאורז, לבשר, לקוסקוס או לכל ארוחה אחרת - תבשיל קל מאוד להכנה של אפונה וגמבה - במקום להגיש אפונה רגילה, משדרגים אותה עם מעט תבלינים וגמבה קצוצה.
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
-
15 דקות
15 דקות
30 דקות
- 4 מנות תוספת
הוראות הכנה
בסיר רחב ונמוך לטגן בצל קצוץ עם שמן עד להזהבה.
להוסיף לטיגון חצי גמבה קצוצה לריבועים קטנים מאוד.
להוסיף לסיר גם חצי כפית כורכום, חצי שקית אפונה של סנפרוסט ולפזר פלפל שחור גרוס לפי הטעם.
לערבב כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוך ולשפוך מעל לאפונה.
לערבב, להוסיף כוסברה קצוצה ולבשל עד לריכוך האפונה והגמבה.
* חשוב לשים לב שהאפונה לא מתרככת יתר על המידה.
* אין לערבב את התבשיל הרבה כדי לא למעוך את האפונה.
* להרבה סועדים מומלץ להכפיל כמויות ולהשתמש בשקית אפונה שלמה.
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
אנה
15/04/2017
יצא טעים מאוד,לא הוספתי כוסברה.תודה
רונה
21/09/2015
יצא טעים מאוד לראשונה אוהבת לאכול אפונה!! אני הוספתי גם רצועות דקות דקות של גזר, יצא מושלם!!

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!