תבשיל אפונה וגמבה מעולה

על ידי אילנית בניזרי  , ,

מתכון מעולה כתוספת לאורז, לבשר, לקוסקוס או לכל ארוחה אחרת - תבשיל קל מאוד להכנה של אפונה וגמבה - במקום להגיש אפונה רגילה, משדרגים אותה עם מעט תבלינים וגמבה קצוצה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

    30 דקות

  • 4 מנות תוספת

מצרכים למתכון

בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון

חצי גמבה

חצי כפית כורכום

חצי שקית אפונה של סנפרוסט

פלפל שחור גרוס

כוס מים

כפית אבקת מרק עוף

חופן עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה

בסיר רחב ונמוך לטגן בצל קצוץ עם שמן עד להזהבה.

להוסיף לטיגון חצי גמבה קצוצה לריבועים קטנים מאוד.

להוסיף לסיר גם חצי כפית כורכום, חצי שקית אפונה של סנפרוסט ולפזר פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

לערבב כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוך ולשפוך מעל לאפונה.

לערבב, להוסיף כוסברה קצוצה ולבשל עד לריכוך האפונה והגמבה.

* חשוב לשים לב שהאפונה לא מתרככת יתר על המידה.
* אין לערבב את התבשיל הרבה כדי לא למעוך את האפונה.
* להרבה סועדים מומלץ להכפיל כמויות ולהשתמש בשקית אפונה שלמה.

שתפו את המתכון >>

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

אולי יעניין אותך...

2 דירוגים וחוות דעת

אנה

15/04/2017

יצא טעים מאוד,לא הוספתי כוסברה.תודה

רונה

21/09/2015

יצא טעים מאוד לראשונה אוהבת לאכול אפונה!! אני הוספתי גם רצועות דקות דקות של גזר, יצא מושלם!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.