מתכון לגפילטע פיש מבית אמא

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  

געפילטע פיש אמיתי של אמא (אנה טבקמן). לגפילטע פיש מוצלח באמת יש להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג אך לא חובה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 40 דקות
  • 40 דקות

    2 שעות

    2 שעות 40 דקות

מצרכים למתכון

2 קילו דג קרפיון

4-5 בצלים

3 ביצים

2-3 כפות קמח מצה

מלח לפי הטעם

הרבה פלפל שחור

כפית סוכר

לבישול

גזר גדול

פלפל אנגלי

1 בצל קצוץ

מלח ופלפל

מעט סוכר

הוראות הכנה

את הדגים טוחנים במטחנת בשר יחד עם הבצל (ניתן לבקש ממוכר הדגים לטחון אצלו וזה חוסך עבודה).

להוסיף לדגים הטחונים ביצים, קמח מצה ותבלינים.

לערבב היטב היטב עד שהתערובת לא נשפכת מן הכף - אם זה דליל להוסיף עוד מעט קמח מצה אבל לא להגזים כי אחרת הדגים יוצאים קשים.

לתקן תיבול על ידי טעימת התערובת.

בסיר רחב להרתיח מים עם פרוסות גזר, עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל קצוץ, מלח, פלפל וסוכר.

כשרותח להכין קציצות שטוחות מתערובת הדגים.

להחליק את הגפילטע פיש בזהירות לסיר, להביא לרתיחה ולהוריד את חום הגז לנמוך.

לבשל כשעה וחצי עד שעתיים - מומלץ להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג.

לקרר היטב, להוציא את הדגים לכלי אחר.

לסדר את קציצות הגפילטע פיש ולהניח פרוסת גזר על כל קציצת דג.

לסנן את ציר הדגים כדי לקרר ולהפוך אותו לג'לי ע"י קירור במקרר, לקרר היטב את ציר הדגים ואת הדים (אם משתמשים בהגשה).

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

חני מור

26/03/2016

אני טוחנת יחד עם הדג והבצל 2-3 ביצים קשות זה מלבין את הדג וגם עושה אותו אורירי יותר פחות ריח וטעם של הדג וכמובן הרבה יותר סוכר מכפית,,,

עינב לרנר אליאס

15/03/2015

אצלנו המתכון של נירה לרנר מוסיפים לציר גם חומץ ששומר את הדג לבן וקצת סוכר בדגים ובציר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00