FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון לגפילטע פיש מבית אמא

על ידי המתכונים של תמר מאיר טבקמן  

געפילטע פיש אמיתי של אמא (אנה טבקמן). לגפילטע פיש מוצלח באמת יש להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג אך לא חובה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 40 דקות
  • 40 דקות

    2 שעות

    2 שעות 40 דקות

מצרכים למתכון

2 קילו דג קרפיון

4-5 בצלים

3 ביצים

2-3 כפות קמח מצה

מלח לפי הטעם

הרבה פלפל שחור

כפית סוכר

לבישול

גזר גדול

פלפל אנגלי

1 בצל קצוץ

מלח ופלפל

מעט סוכר

הוראות הכנה

את הדגים טוחנים במטחנת בשר יחד עם הבצל (ניתן לבקש ממוכר הדגים לטחון אצלו וזה חוסך עבודה).

להוסיף לדגים הטחונים ביצים, קמח מצה ותבלינים.

לערבב היטב היטב עד שהתערובת לא נשפכת מן הכף - אם זה דליל להוסיף עוד מעט קמח מצה אבל לא להגזים כי אחרת הדגים יוצאים קשים.

לתקן תיבול על ידי טעימת התערובת.

בסיר רחב להרתיח מים עם פרוסות גזר, עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל קצוץ, מלח, פלפל וסוכר.

כשרותח להכין קציצות שטוחות מתערובת הדגים.

להחליק את הגפילטע פיש בזהירות לסיר, להביא לרתיחה ולהוריד את חום הגז לנמוך.

לבשל כשעה וחצי עד שעתיים - מומלץ להוסיף לסיר את ראשי הדג, את הביצים ( שנקראים באידיש רוייק) ואת החלב של הדג.

לקרר היטב, להוציא את הדגים לכלי אחר.

לסדר את קציצות הגפילטע פיש ולהניח פרוסת גזר על כל קציצת דג.

לסנן את ציר הדגים כדי לקרר ולהפוך אותו לג'לי ע"י קירור במקרר, לקרר היטב את ציר הדגים ואת הדים (אם משתמשים בהגשה).

2 דירוגים וחוות דעת

חני מור

אני טוחנת יחד עם הדג והבצל 2-3 ביצים קשות זה מלבין את הדג וגם עושה אותו אורירי יותר פחות ריח וטעם של הדג וכמובן הרבה יותר סוכר מכפית,,,

עינב לרנר אליאס

אצלנו המתכון של נירה לרנר מוסיפים לציר גם חומץ ששומר את הדג לבן וקצת סוכר בדגים ובציר

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.