דגים מטוגנים בציפוי טמפורה

על ידי המתכונים של מירי יעקב  , ,

מתכון לפילה דג נסיכה בציפוי טמפורה פריך שניתן להכין בכל בית. ציפוי הטמפורה שונה מעט במרקמו וקליל יותר מציפוי פירורי לחם מסורתי - הוא מתאים לכל דג וקל מאוד להכנה.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • כמות דגים לפי בחירה

מצרכים למתכון

לדג

פילטים של דג נסיכה לפי הכמות הרצויה

מיץ מלימון שלם

מלח גס

שמן לטיגון עמוק

לטמפורה

2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

כף פפריקה מתוקה

כפית אבקת שום

קורט כורכום

1 - 1.5 כוסות מים

הוראות הכנה

טיפול בדג

את הדג משרים במיץ הלימון במשך חצי שעה.

שוטפים את הדג, ממליחים במלח גס ומניחים בצד.

הכנת הטמפורה

בקערה גדולה מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה, פפריקה, אבקת שום וכורכום.

מחלקים את הקערה ל-2 קערות שוות.

בקערה אחת שמים כוס עד כוס וחצי מים ומערבבים היטב לקבלת תערובת דלילד אך לא יותר מידי.

מצפים את הדג בטמפורה ומטגנים

את פילה הדג טובלים קודם כל בתערובת הקמח היבשה. מצפים היטב מכל הצדדים.

מעבירים את הדג לטבילה בטמפורה (התערובת הדלילה)

מחממים שמן עמוק ומטגנים את רצועות הדג המצופות עד להזהבה.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

22/03/2015

היי ריקי,
תוכלי לצפות את הדג בקמח תירס שכשר לאוכלי קטניות.
כמובן שיש לטבול את הדג בביצה טרופה עם תבלינים לפני כן.
חג שמח..

ריקי

22/03/2015

אם אני רוצה להכין דג מטוגן לפסח ,
האם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה יכול להיות תחליף לקמח הרגיל
לא רוצה קמח מצה , תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00