FoodisGood

וופל בלגי • מתכון ביתי שתמיד מצליח!

על ידי ממטבחה של עדה כהן  , ,

הקינוח הרשמי של בתי הקפה - מתכון לוופל בלגי ביתי שתמיד מצליח! מתאים להכנה במכונה לוופל בלגי או בתבנית. המתכון המושלם שלי לוופל בלגי איכותי וטעים ממש! כדאי לנסות!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • 15 דקות

    5 דקות

    20 דקות

  • 10-12 יחידות וופל בלגי

מצרכים למתכון

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

4 כפות סוכר

קורט מלח

80 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב פושר

3 ביצים

תוספות

סירופ שוקולד

סירופ מייפל

ריבת חלב

קצפת

גלידת וניל

לוטוס

הוראות הכנה

בקערה גדולה נערבב חומרים יבשים: קמח עם אבקת אפיה, מלח וסוכר.

בקערה נפרדת נטרוף חומרים רטובים: ביצים עם חמאה וחלב, נטרוף היטב.

נוסיף בהדרגה את קערת היבשים לקערת הרטובים תוך כדי בחישה, נמשיך לבחור עד לקבלת בלילה ללא גושים.

נניח את בלילת הוופל למנוחה של כ-10 דקות.

נחמם מכשיר וופל ביתי או נשמן תבנית סיליקון בצורת וופל בלגי.

מחממים מכשיר וופל בלגי ומשמנים מעט (אפשר לשמן עם ספריי שמן או חמאה מומסת). נותנים למכשיר להתחמם - עדיין לא לצקת את הבלילה.

כשהמכשיר חם יוצקים את הבלילה עד שהיא מגיעה ממש עד סוף השקע. בודקים את הוופלים שהזהיבו ומוציאים.

להכנה בתבנית סיליקון בצורת וופל בלגי: יש למלא את התבנית לא עד הסוף ולאפות בתנור חם על 230 מעלות כמה דקות בודדות, רק עד שהקצוות משחימים.

מגישים חם עם קצפת, בננות, שוקולד, גלידה או כל מה שתרצו... בתאבון :)


הבלגים לא היו מגישים וופל בלגי בלי:

ואם אתם ממש אוהבים קינוחים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני קינוחים מכל הסוגים

5 דירוגים וחוות דעת

רונית חסון

מחפשת מתכון לוופל בלגי להכנה בלי מכשיר מולטיקייק.. זאת אומרת שקניתי תבנית ריבועים של וופל בלגי לפי התמונה נראה שהיא ממש מדמה את הכנת הוופל אבל אני צריכה כמוסן מתכון לוופל בלגי בתנור.. השאלה שלי האם המתכון הזה מתאים לאפייה בתנור או רק במכשיר??

סילביה

שאלה: יש פתרון כלשהו לאלו שאין להם מכונה לוופל בלגי בבית ?

תודה.

עדי דוגמא

דורית כץ אני עשיתי במקום חמאה מרגרינה והאמת היא ששמתי כוס חלב וכוס מים אבל אני מאמינה שאפשר לשים 2 כוסות מים..
אני בת 13

דנה

קניתי מכשיר וופל בלגי במיוחד למתכון. תודה רבה

דורין כץ

עשיתי פעם את מתכון החלבי. אחרי זה ניסיתי להפוך למתכון וופל בלגי פרווה. המרתי את החלב בקצת פחות מיץ תפוזים, ואת החמאה בשמן. יצא לא לגמרי טוב… יש למישהו טיפ בגיסא פרווה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן