FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

זיתים מבושלים ברוטב עגבניות חריף

על ידי Suzy Elbaz  ,

מנה מוצלחת שהולכת היטב לצד כל ארוחה, בעיקר ארוחה בשרית. זיתים מבושלים עם עגבניות, גמבה, פלפלים וכם טוס - הרוטב חריף אך ניתן לשליטה ע"י כמות הפלפלים. בתאבון..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 20 דקות

    45 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

1/2 קילו זיתים גדולים ללא חרצנים

3 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות

1 גמבה, חתוכה לרצועות דקות

1 פלפל חריף, פרוס לעיגולים

2-4 שיני שום מגורדות על פומפייה

1 פרוסת לימון כבוש (אפשר גם בלי)

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

1 כף מלח

צרור פטרוזיליה קצוץ דק

צרור כוסברה קצוץ דק

1/2 כוס חד"פ שמן

הוראות הכנה

משרים את הזיתים במים רותחים עד לשימוש.

בסיר שמים את השמן עם קוביות העגבניות וכל התבלינים.

מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.

מוסיפים לסיר את השום, הגמבה והפלפל החריף.

מוסיפים גם לימון כבוש וחצי מכמות הירק הקצוץ.

מסננים את הזיתים מנוזלים ומוסיפים לסיר יחד עם שאר הירק.

מבשלים את הזיתים על אש קטנה במשך חצי שעה.

חשוב מאוד לבשל את הזיתים על אש קטנה.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן