
טורטליני פטה ברוטב אורגנו וחמאת עגבניות
על ידי amihud pery פסטה ונודלס
פסטה ביתית למביני עניין - מתכון מפורט להכנת פסטה ביתית בסגנון טורטליני במילוי גבינת פטה וברוטב מעולה של אורגנו וחמאת עגבניות
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
40 דקות
20 דקות
1 שעה
מצרכים למתכון
לבצק פסטה (טורטליני)
150 גרם קמח לפסטה
ביצה אחת L + פלוס חלמון L
כפית שמן זית
כפית מלח
למילוי גבינת פטה
100 גרם גבינת פטה
כף שמן זית
כף חלב לריכוך הגבינה
אורגנו ופלפל שחור
לחמאת העגבניות
3 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
סוכר מלח פלפל שחור ואורגנו
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
להקפצת הטרוטליני
2 שיני שום
חצי עגבניה קלופה חתוכה לרצועות ללא גרעינים
שמן זית מלח פלפל
הוראות הכנה
הכנת בצק פסטה ביתית
את כל חומרי בטורטליני לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים את שאר הדברים.
הכנת מילוי פטה
בקערה מניחים את כל מצרכי המילוי ובעזרת מזלג מועכים את הגבינה ומערבבים היטב.
הכנת חמאת עגבניות
מחממים היטב את השמן בסיר גבוה, מוסיפים את העגבניות, מלח, סוכר, פלפל ואורגנו ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות.
לאחר ריכוך העגבניות טוחנים קצת עם בלנדר מוט.
לפני ההגשה מביאים לרתיחה, מכבים ומוסיפים את החמאה תוך ערבוב.
הרכבת המנה
מרדדים את בצק הטורטליני, ממלאים ויוצרים צורות (ניתן ליצור איזו צורה שבוחרים).
מקפיצים את הטורטליני במחבת עם שום, חצי עגבניה, שמן זית ותבלינים רק לכמה דקות.
מסדרים את הטורטליני על צלחת הגשה שטוחה, מרטיבים ברוטב ומגישים חם.
בתאבון..