מתכון ללאפות פשוטות תוצרת בית

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  ,

מתכון ללאפות ביתיות הכי קלות להכנה שניתן להכין במספר דרכים - בתנור, על מחבת, בסיר הפלא או בדרך שאני עושה - על מחבת ווק הפוכה. לאפות מעולות ומקצועיות!

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 9 לאפות

מצרכים למתכון

3.5 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)

18 גר' מלח (3 כפיות)

20 גר' סוכר (כ-כף גדושה)

כוס וחצי מים פושרים

כף וחצי שמרים

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

לערבב היטב קמח, סוכר ומלח.

בנפרד לערבב מים ושמרים, להוסיף לקערת הקמח.

להוסיף לקערה גם שמן זית ושמן קנולה.

ללוש ולהתפיח 40 דקות.

לחלק ל-9 כדורים שווים ושוב להתפיח כ חצי שעה.

כל כדור לרדד דק דק ללאפה יפה ועגולה.

לאפיית הלאפות יש מס' דרכים:

אפיית הלאפות בתנור 180 מעלות טורבו עד שהן מוכנות.

או בסיר הפלא.

או על מחבת - כדקה מכל צד.

או הדרך שאני עושה - מחבת ווק הפוכה!

שתפו את המתכון >>

25 דירוגים וחוות דעת

חבצלת

17/04/2018

מתכון מושלם !!!! לדעת המתכון המנצח ללאפות . מנסיון !

חיה

08/08/2017

קצת פחדתי, אבל הופתעתי לטובה….. יצא מדהים!!!!
לאפות רכות, טעימות..ממממממ…

ליאור

27/07/2017

האם יש אפשרות להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה ? 🙂

גילה

24/07/2017

יצאו לאפות טעימות ורכות ממש. תודה על המתכון!

שילה

05/05/2017

טוב, ניסיתי אותן לראשונה – ו-ואוו!
הטעם היה מושלם, גם המרקם.
המטוגנות לקחו בהליכה את האפויות (כמו תמיד, כנראה).
מתכון מדויק להפליא!
וזה אמנם לוקח זמן, אבל לא קשה בכלל.
תודה!

עופרה

24/01/2017

שמתי 3 כפיות מלח כמו שצויין בסוגריים ( כי אין לי משקל) ויצא לי מאוד מלוח 🙁

foodisgood

05/06/2016

היי אילה,
ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא, אך מומלץ לשלב עם קמח רגיל, נסי להמיר חצי מכמות הקמח לקמח כוסמין מלא.

אילה

08/05/2016

היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

foodisgood

04/04/2016

היי ניצן,
דאגי שהמחבת תהיה חמה מאוד וזה לא יידבק.
אל תתפתי לשמן וגם לא לקמח, אין צורך, רק גורע 🙂

ניצן גוייכמן

03/04/2016

היי! אם אני עושה על מחבת.. זה לא יידבק? תודה 🙂

Hagit

30/03/2016

מעולה!!!

foodisgood

30/11/2015

היי לילוש,
לא מומלץ למדוד קמח עם כוס חד פעמית, הגדלים שונים והמידות לא מדויקות.
כדאי להשתמש בכוס מדידה או לשקול את הקמח.

לילוש

25/11/2015

כמה קמח זה בכוס חד פעמית??

foodisgood

27/10/2015

היי שני, מדובר ב- 490 גר’ קמח (חצי קילו פחות כף).
היי קרן, הכוונה לשמרים יבשים.

קרן

27/10/2015

לא ברור איזה שמרים..
שמרים יבשים אלו שקונים בוואקום או שמרים טריים?

שני

01/10/2015

שלום רב
מהי כמות הקמח שנדרשת למתכון (בגרמים )? אני שואלת מכיון שיש מגוון של כוסות עם נפח שונה

foodisgood

26/06/2015

כן, אפשרי בהחלט להקפיא את הלאפות המוכנות.

אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא ????

foodisgood

22/04/2015

היי אילנית,
כן, ניתן להכין את הלאפות גם במחבת חשמלית (מולטי שף).
מרדדים את כדורי הבצק לעלה כ- 25 ס”מ קוטר ו-3 מ”מ עובי.
משמנים את המחבת החשמלית בעזרת נייר סופג ומחממים ל-170 מעלות.
מטגנים כל עלה בצק כ-7 דקות מכל צד (חשוב לשמן את המחבת לפני כל עלה).
אין צורך לסגור את המכסה.

אילנית

21/04/2015

האם אפשר להכין אתה לאפות עם מחבת חשמלי מולטי שף אם כן כייצד?? האם לכסות את המחבת בזמן העשיה?? תודה

yoshivya

20/03/2015

הכנתי מקמח מלא על סאג’. כיפי!
טיפ= להכניס את הלאפות המוכנות ישר לשקית ניילון וכך הן נשארות רכות.

galitavital

28/02/2015

הכוונה לשמרים יבשים או טריים?

foodisgood

16/02/2015

היי יפעת, מדובר בשמרים גרגרים

יפעת

16/02/2015

השמרים זה גרגירים או קוביה?

יהודית

16/02/2015

הלאפות יצאו מושלמות ויציבות.. לא נקרעו גם כששמתי המון בשר וסלטים תודה!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00