
מתכון ללאפות פשוטות תוצרת בית
על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה) לחם ומאפים, מתכונים טבעוניים
מתכון ללאפות ביתיות הכי קלות להכנה שניתן להכין במספר דרכים - בתנור, על מחבת, בסיר הפלא או בדרך שאני עושה - על מחבת ווק הפוכה. לאפות מעולות ומקצועיות!
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
45 דקות
30 דקות
1 שעה 15 דקות
- 9 לאפות
מצרכים למתכון
3.5 כוסות קמח (רצוי שטיבל 2)
18 גר' מלח (3 כפיות)
20 גר' סוכר (כ-כף גדושה)
כוס וחצי מים פושרים
כף וחצי שמרים
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
הוראות הכנה
לערבב היטב קמח, סוכר ומלח.
בנפרד לערבב מים ושמרים, להוסיף לקערת הקמח.
להוסיף לקערה גם שמן זית ושמן קנולה.
ללוש ולהתפיח 40 דקות.
לחלק ל-9 כדורים שווים ושוב להתפיח כ חצי שעה.
כל כדור לרדד דק דק ללאפה יפה ועגולה.
לאפיית הלאפות יש מס' דרכים:
אפיית הלאפות בתנור 180 מעלות טורבו עד שהן מוכנות.
או בסיר הפלא.
או על מחבת - כדקה מכל צד.
או הדרך שאני עושה - מחבת ווק הפוכה!

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
נעה
וואוו מתכון קל. ומצוין. אם היה אפשר לצרף תמונה הייתי מצרפת אבל איזה כיף. תודה.
חבצלת
מתכון מושלם !!!! לדעת המתכון המנצח ללאפות . מנסיון !
חיה
קצת פחדתי, אבל הופתעתי לטובה….. יצא מדהים!!!!
לאפות רכות, טעימות..ממממממ…
ליאור
האם יש אפשרות להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה ? :)
גילה
יצאו לאפות טעימות ורכות ממש. תודה על המתכון!
שילה
טוב, ניסיתי אותן לראשונה – ו-ואוו!
הטעם היה מושלם, גם המרקם.
המטוגנות לקחו בהליכה את האפויות (כמו תמיד, כנראה).
מתכון מדויק להפליא!
וזה אמנם לוקח זמן, אבל לא קשה בכלל.
תודה!
עופרה
שמתי 3 כפיות מלח כמו שצויין בסוגריים ( כי אין לי משקל) ויצא לי מאוד מלוח :(
היי אילה,
ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא, אך מומלץ לשלב עם קמח רגיל, נסי להמיר חצי מכמות הקמח לקמח כוסמין מלא.
אילה
היי האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
היי ניצן,
דאגי שהמחבת תהיה חמה מאוד וזה לא יידבק.
אל תתפתי לשמן וגם לא לקמח, אין צורך, רק גורע :)
ניצן גוייכמן
היי! אם אני עושה על מחבת.. זה לא יידבק? תודה :)
Hagit
מעולה!!!
היי לילוש,
לא מומלץ למדוד קמח עם כוס חד פעמית, הגדלים שונים והמידות לא מדויקות.
כדאי להשתמש בכוס מדידה או לשקול את הקמח.
לילוש
כמה קמח זה בכוס חד פעמית??
היי שני, מדובר ב- 490 גר' קמח (חצי קילו פחות כף).
היי קרן, הכוונה לשמרים יבשים.
קרן
לא ברור איזה שמרים..
שמרים יבשים אלו שקונים בוואקום או שמרים טריים?
שני
שלום רב
מהי כמות הקמח שנדרשת למתכון (בגרמים )? אני שואלת מכיון שיש מגוון של כוסות עם נפח שונה
כן, אפשרי בהחלט להקפיא את הלאפות המוכנות.
Frenchi Zuka Schneider
אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא ????
היי אילנית,
כן, ניתן להכין את הלאפות גם במחבת חשמלית (מולטי שף).
מרדדים את כדורי הבצק לעלה כ- 25 ס"מ קוטר ו-3 מ"מ עובי.
משמנים את המחבת החשמלית בעזרת נייר סופג ומחממים ל-170 מעלות.
מטגנים כל עלה בצק כ-7 דקות מכל צד (חשוב לשמן את המחבת לפני כל עלה).
אין צורך לסגור את המכסה.
אילנית
האם אפשר להכין אתה לאפות עם מחבת חשמלי מולטי שף אם כן כייצד?? האם לכסות את המחבת בזמן העשיה?? תודה
yoshivya
הכנתי מקמח מלא על סאג'. כיפי!
טיפ= להכניס את הלאפות המוכנות ישר לשקית ניילון וכך הן נשארות רכות.
galitavital
הכוונה לשמרים יבשים או טריים?
היי יפעת, מדובר בשמרים גרגרים
יפעת
השמרים זה גרגירים או קוביה?
יהודית
הלאפות יצאו מושלמות ויציבות.. לא נקרעו גם כששמתי המון בשר וסלטים תודה!