מתכון למלאווח תימני אמיתי

על ידי אגמים - שרון טויטו  

מלאווח אמיתי מבצק אוורירי ומיוחד שממש לא דומה למה שקונים בחנות - אלא הרבה הרבה יותר טוב! אמנם העבודה ארוכה ולא מתאימה לכל אחד, אבל מי שאוהב בצקים בכלל ומלאווח בפרט ידע להעריך את המתכון למלאווח מקצועי במיוחד.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    50 דקות

    2 שעות 20 דקות

  • 12 מלאווחים

מצרכים למתכון

1 ק"ג קמח

1/2 כוס סוכר

2 כפיות שמרים יבשים

כף מלח

בין 2 ל- 3 כוסות מים פושרים

שמן לשימון משטח העבודה ולטיגון

הוראות הכנה

ללוש את כל החומרים ביחד ובהתחלה לשים רק 2 כוסות מים, הבצק צריך להיות רך ונעים לעבודה...מוסיפים מים רק במידת הצורך.

מניחים את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח.

לאחר התפחה - ללוש את הבצק ביד להורדת הנפח. לחלק את את הבצק ל-12 כדורים ולהניח על מגש משומן להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח. חשוב - לשמן קצת את הכדורים על מנת למנוע התייבשות הבצק.

לשמן משטח עבודה ולחמם טיפה במיקרוגל 200 גרם חמאה/מחמאה.

לרדד כל כדור לעיגול מאוד גדול ודק עד שקוף, למרוח חמאה בנדיבות ולקפל לחצי מלמעלה כלפי מטה ולגלגל לנקניק מהחלק העליון כלפי מטה וליצור מעין שבלול.

לתת לכל השבלולים לתפוח שוב עד להכפלת הנפח, התפחת השבלולים חשובה למלאווח אוורירי.

לחמם מחבת עם מעט חמאה/מחמאה/שמן, לפתוח בידיים על משטח משומן, להעביר למחבת ולטגן עם מכסה סגור עד להשחמה, להפוך את המלוואח ולהשאיר את המחבת פתוח. להמשיך לטגן עד להשחמת הצד השני.

לא עבודה קלה, מאוד משמין אך מאוד טעים!!! לא דומה בכלל למלאווח קנוי ושווה כל מאמץ!!! בהצלחה חברים....תהנו.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

רמה

11/03/2018

מלווח מהסרטים!!!! מתכון מדוייק ולא מסובך.

שמחה

02/03/2018

יצא ממש טעים. לאחר תפיחת השבלולים קיררתי במקרר להתקשות החמאה, רידדתי והקפאתי. מוכן לטיגון מיידית

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00