
מתכון למלאווח תימני אמיתי
על ידי אגמים - שרון טויטו לחם ומאפים
מלאווח אמיתי מבצק אוורירי ומיוחד שממש לא דומה למה שקונים בחנות - אלא הרבה הרבה יותר טוב! אמנם העבודה ארוכה ולא מתאימה לכל אחד, אבל מי שאוהב בצקים בכלל ומלאווח בפרט ידע להעריך את המתכון למלאווח מקצועי במיוחד.
- זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 20 דקות
-
1 שעה 30 דקות
50 דקות
2 שעות 20 דקות
- 12 מלאווחים
הוראות הכנה
ללוש את כל החומרים ביחד ובהתחלה לשים רק 2 כוסות מים, הבצק צריך להיות רך ונעים לעבודה...מוסיפים מים רק במידת הצורך.
מניחים את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר התפחה - ללוש את הבצק ביד להורדת הנפח. לחלק את את הבצק ל-12 כדורים ולהניח על מגש משומן להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח. חשוב - לשמן קצת את הכדורים על מנת למנוע התייבשות הבצק.
לשמן משטח עבודה ולחמם טיפה במיקרוגל 200 גרם חמאה/מחמאה.
לרדד כל כדור לעיגול מאוד גדול ודק עד שקוף, למרוח חמאה בנדיבות ולקפל לחצי מלמעלה כלפי מטה ולגלגל לנקניק מהחלק העליון כלפי מטה וליצור מעין שבלול.
לתת לכל השבלולים לתפוח שוב עד להכפלת הנפח, התפחת השבלולים חשובה למלאווח אוורירי.
לחמם מחבת עם מעט חמאה/מחמאה/שמן, לפתוח בידיים על משטח משומן, להעביר למחבת ולטגן עם מכסה סגור עד להשחמה, להפוך את המלוואח ולהשאיר את המחבת פתוח. להמשיך לטגן עד להשחמת הצד השני.
לא עבודה קלה, מאוד משמין אך מאוד טעים!!! לא דומה בכלל למלאווח קנוי ושווה כל מאמץ!!! בהצלחה חברים....תהנו.
שיתוף >>
2 דירוגים וחוות דעת
רמה
11/03/2018
מלווח מהסרטים!!!! מתכון מדוייק ולא מסובך.
שמחה
02/03/2018
יצא ממש טעים. לאחר תפיחת השבלולים קיררתי במקרר להתקשות החמאה, רידדתי והקפאתי. מוכן לטיגון מיידית

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!