מתכון למעמול תמרים ואגוזים

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

כל הזמן אני משפרת ומשפרת.. הפעם- אני לא זזה מהמתכון מילימטר, הגעתי לטעם המושלם... בצק פריך ומתפורר בפה, כל כך טעים!!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 40 דקות

    15 דקות

    55 דקות

  • כ- 60 עוגיות

מצרכים למתכון

לעוגיות מעמול

500 גר' קמח

1 מחמאה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס קורנפלור

1/2-3/4 כוס מים

1 שקית א. אפייה

2 סוכר וניל

למילוי תמרים

1 כוס ממרח תמרים

כף קינמון

100 גר' אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

להכניס לקערת מיקסר (אפשר גם ביד) מחמאה, 1/2 כוס מים ושמן.

מעל לשפוך את כל החומרים היבשים וללוש רק עד שנוצר בצק אחיד. (אם הבצק לא מתגבש להוסיף עוד מעט מים, עד לקבלת בצק גמיש ונעים לעבודה).

מכינים מילוי תמרים למעמול: לערבב יחדיו ממרח תמרים עם קינמון ואגוזי מלך.

מבצק העוגיות לקחת עיגולים קטנים ושווים ולמלא כל עיגול ממש כמו קובה, ליצור איזו צורה שבוחרים. לפני האפייה ניתן לקשט עם צבתית.

אופים 10-15 דק 165 מעלות עד שהמעמולים זהובים ולא שחומים מידי.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

מעיין

15/03/2015

האם אפשר להכין אותם כשרות לפסח ?

נעמה

17/02/2015

יצא מדהים תודה על המתכון

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00