
מפרום תפוחי אדמה הפוך
על ידי אילנית בניזרי עיקריות
מפרום הפוך עובד על אותו העיקרון של מפרום רגיל - קציצות בשר עם תפוחי אדמה מצופות בביצה וקמח, מטוגנות ושוחות ברוטב טעים. תבשיל מעולה לארוחת צהריים משביעה.
- זמן עבודה: 1 שעה 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
1 שעה 20 דקות
45 דקות
2 שעות 5 דקות
- 7 סועדים
מצרכים למתכון
3 תפוחי אדמה
לקציצות בשר
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
גבעול סלרי קצוץ דק
תבלינים: תבלין למפרום, מעט בהרט מרוקאי, מלח, פלפל שחור
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מעט שמן
לטיגון
שמן עמוק
צלוחית עם ביצה טרופה עם כף רסק עגבניות
צלוחית עם קמח
לרוטב
בצל
3 שיני שום
2 עגבניות חתוכות לריבועים
2 כפות רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים + כף מרק עוף
הוראות הכנה
תפוחי אדמה
את תפוחי האדמה נחתוך לרצועות כמו צ'יפב רק עבה מאוד. נמליח היטב ונעביר לקערה עם מים.
נשרה במשך שעה, נסנן ונייבש.
קציצות בשר
את הבשר הטחון נערבב היטב עם בצל קצוץ, פטרוזיליה, סלרי, תבלינים, ביצה ופירורי לחם.
בידיים משומנות ניקח חופן מתערובת הקציצות, נשטח על היד, במרכז הקציצה נניח פרוסת תפוח אדמה ונעטוף סביבו את הבשר. נהדק היטב.
טיגון
כל מפרום בודד נטבול קודם כל בצלוחית הביצה, נעביר לצלוחית הקמח ונצפה היטב מכל הצדדים.
נטגן בשמן עמוק חם עד להזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג.
הכנת הרוטב
נטגן בצל קצוץ עד להשחמה, נוסיף לסיר שום, עגבניות, רסק, תבלינים ומים רותחים מעורבבים עם א. מרק עוף.
נבשל על אש גבוהה וכאשר הרוטב מתחיל לבעבע נסדר בסיר את המפרומים המטוגנין.
נבשל את המפרום בלהבה נמוכה עד לריכוך תפוחי האדמה.
מידי פעם נרטיב את הקציצות למעלה בעזרת כף.
בתאבון, אילנית..

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
גלית
תודה רבה לך חנה , השתמשתי בטיפים שלך והמפרום יצא טעים מאוד בתנור!!
חנה ראובני
לסדר את המפרום בקערה חסין נגד אש לשים את הרוטב מעל המפרום ולהכניס לתנור 175 מעלות עד שזה מבעבע להעביר את מידת חום התנור ל120 מעלות בערך שעה.לכסות את המפרום עם הרוטב יוצא נהדר וכל המפרומים יוצאים בגוון יפה אפוי אחיד תנסו ותווכחו
אורלי כהן
איזה יופי.כמה יצירתי. תודה
רותם
ראיתי תמתכון הזה הפייסבוק ומשהי רשמה במתכון שהיא עושה אותם בתנור ועשיתי ויצא פצצה מוזר לי שפה רשום שזה בסיר על האש