מרק גספצ’ו אדום קל להכנה

על ידי חניל'ה שלי  ,

מתכון קל למרק גספצ'ו פרווה. מרק עשיר בטעמים עם דלורית, גזר ותפוחי עץ. את המרק מומלץ לאכול קר או פושר.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • סיר מרק

מצרכים למתכון

2 דלורית

כוס גזר חתוך לקוביות

1 בצל גדול קצוץ

1 גבעול של סלרי ירוק אמריקאי כרפס

1 שן שום כתושה

2 כפות שמן זית

1 תפוח עץ גרנד סמית' מגורר או מיץ תפוחים 1/2 כוס

1.5 ליטר של ציר מרק ירקות או בשר

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

קורט אגוז מוסקט או קינמון

כלים מיוחדים

בלנדר מוט דני

הוראות הכנה

את הדלורית חותכים לרבעים, מסירים גרעינים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה יחד עם הגזר חתוך לקוביות. משמנים מעט ומכניסים לתנור חם על 180 מעלות למשך 10 דקות.

בסיר גדול מקפיצים עם מעט שמן את קוביות הדלורית ופרוסות הגזר, מוסיפים בצל קצוץ ושום כתוש ומטגנים כ- 2 דקות.

מוסיפים את ציר המרק ושאר מרכיבי הגספצ'ו, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.

מסירים מהאד ומרסקים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק ואחיד בלי גושים (מי שרוצה יכול לרסק את המרק במעבד מזון ב-2 שלבים).

מצננים את המרק היטב ומגישים רק בתוספת פלפל שחור גרוס כקישוט.

בהצלחה חני,

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

שרון

21/09/2015

זמן בישול ואפיה ביחד רק 14 דקות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00