סמבוסק חומוס עירקי מנצח
על ידי amihud pery לחם ומאפים
מתכון מנצח לסמבוסק חומוס מהעדה העירקית. כל השלבים להכנת סמבוסק חומוס מוצלח במיוחד - הכנת הבצק, המילוי והרכבה וטיגון הסמבוסק. בתאבון..
- זמן עבודה: 1 שעה
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
1 שעה
45 דקות
1 שעה 45 דקות
- 18 סמבוסקים
מצרכים למתכון
למילוי סמבוסק חומוס
2 כוסות חומוס הדס מבושל שהושרה במים 24 שעות ובושל לריכוך
2 בצלים מטוגנים מושחמים
פלפל שחור גרוס
כמון
כורכום
מלח פלפל
לבצק הסמבוסק
500 גרם קמח שמרים
300 מל מים
10 גרם מלח
כפית שמן זית
הוראות הכנה
הכנת המילוי
את החומוס טוחנים למרקם גס ומעבירים לקערה.
מוסיפים לחומוס הטחון את שאר המרכיבים ולשים לתערובת אחידה.
טועמים את תערובת החומוס ואם צריך, במידה והתערובת יבשה, מוסיפים שמן זית.
הכנת בצק הסמבוסק
את כל מצרכי הסמבוסק לשים במיקסם עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה בטמפרטורת החדר (או התפחה ללילה שלם במקרר)
הרכבה וטיגון
לאחר התפחה, מחלקים את הבצק ל 18 כדורים.
כל כדור מרדדים וממלאים בתערובת החומוס.
סוגרים היטב לצורת סמבוסק ומהדקים כדי שלא ייפתח בטיגון.
מטגנים את הסמבוסק הממולאים בשמן עמוק בטמפ' של 175 מעלות עד להשחמה משני הצדדים.