עוגיות סהרוני בוטנים עם שוקולד (פרווה)

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  

מתכון לעוגיות שמתפצחות בפה עם טעם נהדר. עוגיות סהרונים פרווה שונות ומיוחדות שמתאימות לאירוח, לקפה, לתה או סתם לנשנוש בהנאה רבה. טובלים בשוקולד לסיום ונהנים.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 45 דקות

    20 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 18 סהרוני בוטנים

מצרכים למתכון

2 כוסות גדושות בוטנים קלויים וטחונים עם הקליפה

2 כפות גדושות קמח קלוי על מחבת (לא לשרוף)

3/4 כוס סוכר

1ביצה גדולה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית ציפורן אם אוהבים

1/2 כוס שמן

1/4 כפית אבקת אפיה

הוראות הכנה

את כל מצרכי העוגיות מעבדים על לקבלת בצק נוח.

מן הבצק קורצים עיגולים בגודל שווה.

כל עיגול מגלגלים לנחש עבה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות ומסדרים כל נחש בצורת סהרונים על גבי התבנית.

אופים על 180 מעלות עד שהעוגיות משחימות מעט.

ממיסים חפיסת שוקולד מריר על בן מארי וטובלים את קצוות העוגיות בשוקולד.

מחזירים לתבנית האפייה ולמקרר להתייצבות.

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

גילה

05/04/2015

כמות השמן לא מתאימה לכמות המצרכים היחס של השמן מול כל המצרכים גבוה מאוד ולכן העוגיות משתטחות וגם אני כמעט בטוחה אי אפשר ממש לגלגל אותן הן חלקות מידי

אתי בן שמעון

03/03/2015

היי בנות, העוגיות יצאו מוצלחות בדיוק לפי המתכון שנתתי כאן.
העצה שלי – חייבים לעשות ולמדוד מדוייק לפי המתכון, אחרת משו משתבש.

שרית לוי

03/03/2015

שלום רב,
העוגיות נראות טעימות אך… גם לי הן השתטחו באפיה.

אורלי

01/03/2015

למה כשהכנסתי לתנור הן השתטחו לגמרי?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00