עוגיות בעבע תמרים מהמטבח העירקי

על ידי המתכונים של אמונה בוארון  

מתכון לעוגיות בעבע בת'מר - עוגיות במילוי תמרים נוסח יהדות עירק. עוגיות ביתיות טעימות במיוחד שמתאימות מאוד לפורים או לכל יום אחר.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 45 דקות

    30 דקות

    1 שעה 15 דקות

מצרכים למתכון

לעוגיות בעבע

1/2 קילו קמח רגיל

1 כפית שמרים יבשים

100 גרם מחמאה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר,

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס מים פושרים אפשר להוסיף לפי הצורך,

למילוי תמרים

400 גרם תמרים דחוסים

1 כפית שטוחה קינמון

מעל לעוגיות

חלמון ביצה עם כף מים

שומשום

הוראות הכנה

מכינים בצק

את כל מצרכי העוגיות לשים בקערה עד לבצק נוח ורך.

מכסים את הקערה ומניחים את בצק הבעבע לתפיחה עד להכפלת הגודל.

מכינים מילוי תמרים

על מחבת מחממים את התמרים ומערבבים יחד עם קינמון. ממשיכים לחמם למשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהתמרים מתרככים. מקררים את התמרים.

מכינים עוגיות בעבע

לאחר תפיחה, מחלקים את בצק הבעבע לכדורים קטנים בגודל שווה.

כל כדור מרדדים לעיגול ובמרכזו ממלאים כפית ממלית בתמרים. סוגרים שוב לכדור ומרדדים לעיגול - לא דק.

מסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ועליה מניחים את עוגיות הבעבע, מורחים על כל בעבע ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.

יש לצנן את הבעבע היטב לפני אחסון בכלי אטום

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00