
עוגיות בעבע תמרים מהמטבח העירקי
על ידי המתכונים של אמונה בוארון עוגיות
מתכון לעוגיות בעבע בת'מר - עוגיות במילוי תמרים נוסח יהדות עירק. עוגיות ביתיות טעימות במיוחד שמתאימות מאוד לפורים או לכל יום אחר.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
-
45 דקות
30 דקות
1 שעה 15 דקות
הוראות הכנה
מכינים בצק
את כל מצרכי העוגיות לשים בקערה עד לבצק נוח ורך.
מכסים את הקערה ומניחים את בצק הבעבע לתפיחה עד להכפלת הגודל.
מכינים מילוי תמרים
על מחבת מחממים את התמרים ומערבבים יחד עם קינמון. ממשיכים לחמם למשך כמה דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהתמרים מתרככים. מקררים את התמרים.
מכינים עוגיות בעבע
לאחר תפיחה, מחלקים את בצק הבעבע לכדורים קטנים בגודל שווה.
כל כדור מרדדים לעיגול ובמרכזו ממלאים כפית ממלית בתמרים. סוגרים שוב לכדור ומרדדים לעיגול - לא דק.
מסדרים תבנית מרופדת בנייר אפייה ועליה מניחים את עוגיות הבעבע, מורחים על כל בעבע ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהעוגיות מזהיבות.
יש לצנן את הבעבע היטב לפני אחסון בכלי אטום
שיתוף >>
0 דירוגים וחוות דעת

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!