עוגיות יויו טוניסאיות עם קוקוס

על ידי אילנית בניזרי  

מתכון לעוגיות יויו שמתאימות בעיקר לפורים אבל טעימות מאוד בכל עת. עוגיות עגולות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק וכמובן מגולגלות בהמון קוקוס.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

  • כ- 30 עוגיות יויו

מצרכים למתכון

לבצק העוגיות

2 כוסות קמח

2 ביצים

1 סוכר וניל

1 אבקת אפייה

2 כפיות סוכר

5 כפות שמן

לסירופ

כוס וחצי מים

כוס סוכר

מיץ מרבע לימון

לטבילה

קוקוס

הוראות הכנה

את מצרכי הבצק לשים עד לקבלת כדור בצק יציב שניתן לרדד.

מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.

לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.

כל כדור מרדדים לעובי של 1 ס"מ בערך.

בעזרת קורץ עוגיות עגול גדול ואחד קטן יותר (אפשר גם כוס ופקק) קורצים עיגולים מן הבצק המרודד.

מכסים את העיגולים ומניחים ל חצי שעה.

בינתיים מחממים שמן עמוק, כשהשמן חם מטגנים את היויו עד להשחמה.

מכינים סירופ ע"י הרתחת מים עם סוכר עד שהסוכר נמס, מכבים את הגז, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים טוב טוב.

כאשר היויו מוכנות שופכים עליהן סירופ מתוק ומהר מגלגלים גל עוגייה בהמון קוקוס.

מסדרים בצלחת הגשה ערימת עוגיות יויו ונהנים.

לאחסון העוגיות או למשלוח מנות יש לקרר אותן היטב לפני.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

כרמלה שמעוני

07/03/2019

מתכון מעולה

Avraham

29/10/2015

מתכון מעולה ללקק את האצבעות ❤️ תודה רבה רבה לך

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00