מתכון למקרוד – עוגיות סולת במילוי תמרים

על ידי המתכונים של אמונה בוארון  

מתכון מעולה לעוגיות מקרוד במיוחד לפורים - עוגיות סולת במילוי תמרים, קינמון וכל טוב. ממש חגיגה! עוגיות מעולות לכל עת!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

מצרכים למתכון

1/2 קילו סולת

3/4 כוס קמח

1/2 כוס סוכר

קליפת לימון מגורדת

1/2 כוס שמן רצוי חם

2 שקיות סוכר וניל

1 כוס מיץ תפוזים [אפשר להוסיף עוד מיץ לפי הצורך]

מצרכים למילוי

250 גרם תמרים מואקום

2 כפות שמן

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית זנגביל טחון

1/4 כפית ציפורן

סוכריות צבעוניות לקישוט

לסירופ

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

בסיר שטוח לקלות את הסולת עד שמשחימה ואז להוסיף את שאר מצרכי העוגיות.

ללוש עד לקבלת בצק. לתת לנוח בערך 15 דקות.

בינתיים ללוש את התמרים עם כל התבלינים.

לחלק את הבצק לשנים וליצור מכל חלק גליל, לחלק גם את תערובת התמרים לשני חלקים.

כל חצי בצק לשטח לעלה בידיים משומנות, למרוח חצי מכמות התמרים ולגלגל לרולדה.

לחתוך באלכסון לעוגיות מקרוד יפות.

לאפות את העוגיות בחום 180 עד שהעוגיות משחימות.

להכין סירופ - להרתיח יחדיו את כל מצרכי הסירופ.

לטבול כל עוגייה בסירופ ולפזר סוכריות צבעוניות מעל.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

Avraham

29/10/2015

מתכון מצוין יצא טעים מאוד .

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00