FoodisGood



עוגיות עבאדי מלוחות-מתוקות (כעכים)

על ידי אילנית בניזרי  ,

מתכון קל, מהיר ופשוט לעוגיות עבאדי מלוחות / מתוקות בהכנה ביתית - עוגיות מעולות ליד התה, מלאות בשומשום ומשלבות את טעם המתוק מלוח בצורה מושלמת! חצי שעה ויש לכם עוגיות מדהימות!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • 15 דקות

    15 דקות

    30 דקות

  • כ-30 עוגיות עבאדי

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח

חצי כוס שמן

100 גרם מחמאה או חמאה רכה (בטמפרטורת החדר כשעתיים)

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

כף מלח שטוחה

כף סוכר שטוחה

חצי כוס מים

מעל לעוגיות

שומשום לקישוט

ביצה טרופה עם כפית מים

הוראות הכנה

מערבבים את כל חומרי העוגיות וישר מתחילים לעבוד, מעבדים לבצק נוח מאוד.

מבצק העוגיות יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ומגלגלים לנקניק וסוגרים קצוות (ממש כמו צורת עוגיות עבאדי).

כל עיגול לטבול תחילה בביצה ולאחר מכן בשומשום, מי שלא אוהב המון שומשום יכול לטבול רק את החלק העליון של העוגייה.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור על חום של חום 180 כ- 15 דקות.

שימו לב - טעם העוגיות משלב מתיקות ומליחות נפלאה! למעוניינים בכעכים מלוחים ניתן להוריד את סוכר הוניל ואת הסוכר הרגיל.

אולי יעניין אותך...

11 דירוגים וחוות דעת

ח

האם אפשר לשים שמן קנולה במקום מרגרינה?

היי יסכה,
השומשום נהדר לעוגיות הללו אבל אם אין לך תוכלי לשים זעתר / קצח / פפריקה ועוד.. כל מה שנראה לך שתאהבי 🙂

יסכה

העוגיות טעימות מאוד אך לא היה לי שומשום אז שמתי רק ביצה מה אפשר לשים במקום שומשום ולא מלח גס

להמרת החמאה מומלץ לשים מחמאה ולא מרגרינה.

אהא

הי אפשר לשים מרגרינה במקום חמאה?

אמילי

עוגיות מדהימות!! ובכלי הנכון נשמרות להמון זמן פריכות וטעימות

היי הדסה,
כן, העוגיות יוצאות פריכות.

הדסה

ערב טוב,
רציתי לדעת האם העוגיות יוצאות קשות ופריכות?
תודה מראש 🙂

Refael Sela

למה מרגרינה ?

אירית

ואווו כרגע הכנתי את עוגיות עבאדי!!! מאוד טעים! הטעם מלוח עם המתוק שילוב מנצח!!! תודה☺☺☺

פנינה

המבחר של העוגיות רעיון מדליק לא שברת את ראש מרוכז במקום אחד מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.