FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!


מתכון לעוגת בסבוסה רטובה בסירופ סוכר

על ידי הילה סמוכה-רשתי (הילה חגיגה מתוקה)  

מתכון לבסבוסה - עוגה רטובה ומתוקה שמאוד מתאימה לפורים או לשמחות אחרות. עוגה אוורירית, רכה וטעימה עם מרקם רטוב שנמס בפה.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 30 דקות

    35 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • תבנית תנור גדולה

מצרכים למתכון

**המידות מתייחסות לכוס קרטון ח"פ

5 ביצים

3/4 כוס סוכר

כוס מיץ תפוזים

חצי כוס קוקוס

חצי כוס קמח לבן

שקית א. אפייה

3/4 כוס שמן

כוס ורבע סולת

חצי כוס שקדים שלמים מולבנים

לסירופ סוכר

כוס מים

כוס ורבע סוכר

הוראות הכנה

הכנת העוגה

להפריד ביצים.

להקציף במהירות הגבוהה ביותר חלבונים עם סוכר למשך 5 דקות בדיוק!!

להוריד למהירות הנמוהה ביותר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד.

להוסיף את המיץ תפוזים והשמן עד שמתאחד.

להוסיף סולת, קוקוס,קמח וא. אפייה.

לתת עוד הקצפה קצרה עד לאיחוד חומרים ולעצור.

לשפוך לתוך תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.

להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות 30-40 דקות .

אחרי 5 דקות מוציאים את העוגה ומסדרים יפה את השקדים ומחזירים להמשך אפייה.

לשפוך את הסירופ מעל העוגה כשהיא חמה והסירופ הצטנן לטמפ' החדר.

הכנת הסירופ

להביא לרתיחה ולבשל עוד 7 דקות.

לכבות ולצנן כ חצי שעה עד לטמפ' החדר.

טיפ: כדאי דווקא להתחיל מהכנת הסירופ ולחסוך זמן המתנה

6 דירוגים וחוות דעת

רונה

לא ברור לי למה בחלק מהמתכונים של בבבוסה יש ביצים וחלק בכלל לא..מה ההבדל? תודה רבה ושנה טובה.
* הכנתי את העוגה הזו ויצאה מאוד טובה וטעימשה(הוספתי לרוטב מי ורדים). אבל…ציפיתי שתצא עוד יותר דחוסה כמו שטעמתי. לען שואלת אולי זו הגירסה ללא הביצים?

מיכל

היי שלום רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר ?
אני רוצה לחתוך אותה לחתיכות ולשים בנייר לעשות עוגיות בסבוסה לחינה של אחותי .

ריקי

5 דקוצ אחרי מה מוסיפים את השקדים

ריקי

הכנתי את העוגת סולת ויצאה לי מושלמתתת, תודה על המתכון

קורין

רשום לך בהתחלה 5 ביצים….

ורד צו׳קרל

לא ציינת את כמות הביצים.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.