FoodisGood



עוגת בראוניז וקרם גבינה

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

עוגה מענגת במיוחד של תחתית בראוניז כשר לפסח וציפוי קרם גבינה מתקתק. עוגה ממכרת שלא מפסיקים לנשנש, כשרה לפסח וקלה להכנה!

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 40 דקות

    20 דקות

    1 שעה

  • תבנית 28

מצרכים למתכון

לשכבת הבסיס (בראוניז)

3 ביצים שלמות בטמ' החדר

1/4 כוס סוכר

קורט מלח

1 כף תמצית וניל

200 ג' שוקולד מריר

150 גר' חמאה / מחמאה

לקרם :

1 שמנת מתוקה

2/3 כוס חלב

1 פודינג וניל

3 כפות סוכר

1 גבינה לבנה 250 ג׳

לציפוי:

סירופ שוקולד

הוראות הכנה

הכנת בסיס הבראוניז:

מקציפים את הביצים, הסוכר, מלח ותמצית הווניל כ- 10 דקות

ממיסים במקביל את השוקולד והמחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים כל פעם 30 שניות ולערבב, עד שהכל נמס.

מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בזהירות.

אופים את בסיס הבראוניז כ- 19 דקות ב- 180 מעלות,

למעלה היא ניראת מוכנה , אבל כשמכניסים קיסם הוא יוצא לח , אל תדאגו העוגה מוכנה.

מצננים כ 30 דקות על השיש

הכנת הקרם:

את כל חומרי הקרם מקציפים יחדיו עד לקבלת קרם יציב

מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד שהיא נבלעת בקרם

מקשטים עם סירופ שוקולד מעל לתערובת הגבינה

מקררים את העוגה

אם אתם אוהבים עוגות בראוניז, אתם חייבים חייבים להכין את זאת >> מתכון לעוגת בראוניז מנצחת

יש לנו גם אוסף עם עשרות מתכונים >> עוגות כשרות לפסח

אולי יעניין אותך...

46 דירוגים וחוות דעת

מזי

הכנתי. טעימה מאוד. ממש אהבו אותה

הודיה

איך ניתן להפוך לפרווה?

לחן שרה

האם אפשר להוסיף אגוזים לתחתית? ואיך הבראוניז ללא קמח?
שרה

יערה

הי, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה?
אם כן כמה?

קתרין

אני לא ממש הבנתי איך אין שם קמח…?

אמילי

אני יכולה להשתמש בשמנת לבישול במקום בשמנת מתוקה ?

אלונה

שלום אני רוצה להכין את הקרם ויש לי שמנת של ריץ׳ זה בסדר ? והאם אפשר להמיר גבינה לשמנת חמוצה 15% גביע ??

היי אסף, השמנת המתוקה נחוצה למתכון. ניתן להמיר את הגבינה הלבנה במסקרפונה ביחד של 1:1.
היי אורטל, מומלץ מאוד להוסיף תמצית וניל לשדרוג הטעם, אך לא חובה.
היי שלומית, הקישוט פשוט מאוד יש לצייר לרוחבה של העוגה פסים בעזרת סירופ שוקולד ועם קיסם לצייר לאורכה פסים אנכיים.
היי צליל, ניתן להכין את העוגה בתבנית מרובעת בינונית.

צליל

אפשר לעשות בתבנית מרובעת? אם כן איזה גודל מתאים?

שלומית

המראה של העוגה כל כך מדהים ומרשים איך מקשטים עם הסירופ שוקולד?

אורטל

האם חייב תמצית וניל??

אסף

יש אפשרות להחליף את הגבינה הלבנה והשמנת המתוקה בגבינת מסקרפונה? אם כן כמה צריך לשים?

היי אלונה – שמני היטב את התבנית והעוגה תשתחרר בקלות 🙂
היי הדס – ניתן להשתמש בגבינת שמנת במקום גבינה לבנה.

הדס

הי. אפשר להשתמש בשמנת עתירת שומן במקום גבינה 9 אחוז?

אלונה

היי שאלה העם העוגה משתחררת בקלות אחרי שמתקררת ? אני רוצה לעשות שתי עוגות ובאמצע את הקרם

היי שיר,
בהחלט ניתן להקפיא את העוגה, יש להוציא כחצי שעה לפני ההגשה.

שיר

האם ניתן להקפיא את העוגה ?

היי אמאני,
העוגה מספיקה לכ 5-6 פרוסות, תלוי בגודל הפרוסות כמובן.

היי קארין וקרן,
אכן אין כל צורך להוסיף קמח לשכבת הבראוניז.

אמאני

לכמה אנשים מספיקה העוגה?

קארין

היי, הכנתי את העוגה והוספתי קמח לבראוניז ויצאה שכבה קצת כבדה מידי…. לא צריך להוסיף קמח? זה יוצא טוב גם ככה?

קרן

היי, בידיוק מכינה את העוגה ושמתי לב שאין קמח בבראוניז, ככה זה צריך להיות?

יערה

וואו עוגה מדהימה! לא הפסקתי לקבל מחמאות! במקום סירופ פיזרתי קליק כדורים 🙂

מיה

נראה נהדר. אשמח לדעת אם אפשר לעשות את העוגה בתבניות מאפינס אישיות

היי יערה:
גבינה – 9%
חלב – 3%
שמנת מתוקה – 38%
בהצלחה 🙂

יערה

הי, איזה אחוזי שומן של גבינה, חלב ושמנת מתוקה?
תודה 🙂

שירה

שמתי שמנת חמוצה ויצא מעולה!!

היי שירה,
כן, ניתן להמיר את הגבינה בשמנת חמוצה.
חשוב לטעום את קרם הגבינה ובמידה ויש צורך להוסיף סוכר.

שירה

העוגה בתנור אבל אין לי גבינה …. אפשר להחליף את בגבינה בשמנת חמוצה?

noano

הכנתי והילדים ממש התלהבו, גם המבוגרים.
ילדה אחת אמרה שלבסיסי יש טעם של קפה – לא יודעת למה… ממש מומלצת!

היי גלית,
חבילת שמנת מתוקה מכילה 250 מ"ל.
תוכלי תמיד להיעזר בטבלאות המרת מידות שיש לנו באתר.

גלית

היי… כשרושמים 1 שמנת מתוקה לכמה גרם מתכוונים? ? תודה

היי עדי,
בטח, את העוגה שומרים במקרר.
חג שמח 🙂

עדי

האם ניתן לשמור את העוגה במקרר? כמובן בגלל הגבינה

שרלוק

היי,
תודה על המתכון.
הכנתי ושכבת הבראוניז יצאה לי ממש נמוכה (בתבנית 26…)
סיבה אפשרית?
עשיתי הכל לפי ההוראות והכל בדרך נראה תקין.

גלית

עוגה קטלנית. הכנתי אותה פעמיים לשתי ארוחות שונות עם אנשים שונים וכולם התעלפו עליה.

יערית – כן, אפשרי להמיר בתבנית בינונית.
אסתי – צריך להיווצר קצף.
רוני – אחרי שמוסיפים את הקרם רק לצנן את העוגה.

רוני

אחרי שמוסיפים את תערובת הקרם צריך להשאיר בתנור? או רק לקרר?

אסתי

אז צריכה להיווצר ממש קצפת כמו שמקציפים חלבונים? או שפשוט קצף?

יערית יצחקי

היי האם אפשרי להכין בתבנית חד פעמית בינונית?

היי רוני,
תבנית עגולה קוטר 28.

רוני

מה הגודל של התבנית? תודה מראש.

היי רות, כן חייב גבינה.

רות

האם חייב גבינה?

היי אסתי, לפי הוראות המתכון מקציפים יחד 🙂

אסתי

מקציפים את הביצים יחד עם החלמונים? או שמוסיפים אחר כך? 🙂

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.