עוגת גבינה ופיצוחים בקרמל

על ידי מתוק לי  

עוגת גבינה מיוחדת למבוגרים עם ציפוי עשיר של מגוון אגוזים מקורמלים. העוגה מדהימה ביופיה ובטעמה ומתאימה מאוד לאירוח או כמתנה מתוקה ליום הולדת. אני נוהגת להביא אותה כמתנה למארחים (ולאורחים) בערבי חג.

  • זמן עבודה: 35 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 35 דקות

    15 דקות

    50 דקות

  • תבנית קפיצית 26

מצרכים למתכון

תבנית קפיצית בקוטר 26 סמ'

­­לבסיס

1/2 1 חבילות פתי­בר מפוררים

150 ג' חמאה מומסת

­­למלית גבינה

500 ג' שמנת מתוקה

500 ג' גבינה לבנה

חבילת פודינג וניל

1/2 1 כוסות סוכר

­­לציפוי פיצוחים מקורמלים

60 מ"ל סילאן (אפשר גם דבש)

100 גרם סוכר חום

100 ג' חמאה

כף שמנת מתוקה

100 ג' קשיו

100 ג' אגוזי מלך

100 ג' אגוזי לוז

100 ג' פקאנים

הוראות הכנה

בסיס

מערבבים את החמאה המומסת עם הפתי­בר, משמנים תבנית קפיצית 24/26 ומהדקים לתחתית התבנית את תערובת הפתי­בר והחמאה. מכניסים את התבנית לתנור על 150 מעלות למשך 10 דקות.

מלית גבינה

מקציפים שמנת מתוקה, גבינה לבנה, פודינג וניל וסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוציאים את התבנית מהתנור לצינון ומעל לבסיס הפתי­בר מוזגים את המלית, משטחים יפה את החלק העליון ומכסים את התבנית בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך הלילה.

ציפוי פיצוחים בקרמל

בסיר על אש בינונית מחממים חמאה, סוכר וסילאן, מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים במשך 5 דקות. סוגרים את האש מוסיפים את כל סוגי האגוזים, מערבבים טוב טוב ומסדרים על גבי העוגה.

אפשר לקשט את העוגה בקצפת אך זה ממש לא חובה.

את ציפוי האגוזים מומלץ להכין ביום שאחרי. כיוון שהאגוזים בקרמל מתקשים נוצרת בעיה לסדר אותם על העוגה. במידה ואין אפשרות, ניתן להכין את האגוזים באותו היום וביום ההגשה לחמם מעט על בן מארי ולסדר מעל לעוגה.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00