עוגת גבינה קרה בטעם לימון עם עוגיות יין
על ידי חניל'ה שלי
גם בפסח אפשר לאכול עוגת גבינה "פירורים" - מתכון קל וטעים לעוגת גבינה קרה בניחוח לימוני עם שכבות עוגיות יין. עוגה מעולה לאירוח וללא אפייה.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
30 דקות
30 דקות
- תבנית מלבנית גדולה
מצרכים למתכון
250 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
500 גרם גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת (רכה)
1 כוס מדידה של סוכר
מיץ מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
1 כף ג'לטין (5 גרם) + 3 כפות מים חמים + 2 כפות חלב קר
2 חבילות של עוגיות יין לפסח בצורת ריבוע
הוראות הכנה
הכנת מלית העוגה
לקערת המיקסר מוסיפים חמאה, 2 כפות אבקת סוכר ומקציפים יחדיו עם וו גיטרה - הקצפה במהירות גבוהה. ממשיכים להקציף כמה דקות עד שמתקבל קצף חלק.
מוסיפים לקערה את הגבינה ושאר הסוכר ושוב הקצפה במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם חלק.
כעת מכינים ג'לטין - בצלוחית קטנה מפזרים את הג'לטין ומוסיפים לו 2 כפות חלב. משהים לדקה, מוסיפים מים חמים ומערבבים עד שהג'לטין מתפרק. מיד מוסיפים לתערובת הגבינה ושוב מקציפים על מהירות נמוכה.
תוך כדי הקצפה מוסיפים לתערובת מיץ לימון ותמצית וניל, מקציפים במהירות נמוכה עוד 2 דקות.
הרכבת העוגה
בתבנית מלבנית מסדרים שכבה של עוגיות יין.
מעל לשכבת העוגיות יוצקים את תערובת עוגת הגבינה.
מעל לעוגה מסדרים עוד שכבת עוגיות יין יפה ואחידה.
מעבירים את העוגה למקפיא למשך שעתיים, עד להתייצבות.
רצוי להוציא את העוגה לאחר 30 דקות, לפרוס לפרוסות לפי העוגיות ולהחזיר להקפאה. כך מתקבלות פרוסות עוגה יפות וישרות.
1 דירוגים וחוות דעת
אפרת
רעיון מדליק להחליף את פירורי הפתי בר בעוגיות של פסח ונשמע שילוב נהדר עם הלימון. אהבתי!! בטוח אנסה בפסח תודה!!