מתכון לעוגת פרג בציפוי גנאש שוקולד
על ידי המתכונים של אורנה ועלני עוגות
המתכון של אורנה ועלני לעוגת פרג מעולה בציפוי של גנאש שוקולד מריר. עוגת פרג נהדרת לאירוח בחג פורים הקרוב אך מתאימה גם לשבת. קלה להכנה וטעימה במיוחד.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
30 דקות
30 דקות
1 שעה
- תבנית 24
מצרכים למתכון
לעוגת פרג
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/2 כוס שמן
3 כפות מיץ תפוזים
1 כף גרידת לימון
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס קמח
1 אבקת אפייה
1 כוס פרג טחון
לעיטור גנאש שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
גביע שמנת מתוקה
הוראות הכנה
הכנת עוגת פרג
להקציף 3 חלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב.
לערבב שמן, מיץ תפוזים וחלמונים.
להוסיף את תערובת השמן לקערת הביצים בתנועות קיפול עדינות.
להוסיך לקערה את שאר המצרכים ולערבב למסה אחידה.
לאפות את העוגה בתנור על 175 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת ציפוי שוקולד
להרתיח 1 שמנת מתוקה.
במיקרו להמיס קוביות שוקולד מריר.
לאחד את 2 המסות ע"י ערבוב טוב.
לצפות את העוגה כולה בגנאש ולחכות להתייצבות.
בתאבון, אורנה..
ניתן לקשט בסוכר גבישי או כל קישוט אחר כיד הדמיון
3 דירוגים וחוות דעת
מאיה
אני מאוד אוהבת קוקוס ואשמח אם ניתן יהיה לשלב קוקוס בעוגה וכיצד? מהי הכמות ? האם בכלל יתאים?
גילה
אין טעות בכמות אבקת האפיה? על חצי כוס קמח – שקית אבקת אפיה?
מור
הכנתי את העוגה כנראה ששמתי יותר מדי אבקת אפיה העוגה עלתה וצנחה אבל יצא עוגה פשוט מדהימה נימוחה לחה נמוכה כמו עוגת פטרסבורג שמרים ממולצת בחום!!! לאפות בתבנית 22סמ 50 דקות בדיוק ללא טורבו יוצאת מדהים!!!