עוגת שמנת דובדבנים

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

עוגת רושם אמיתית שקוצרת מחמאות מכולם! גם טעימה וגם יפה במיוחד! עוגת שמנת אדומה בציפוי דובדבנים מתקתק. כמו כן, העוגה כשרה לחג הפסח הקרב ובא - מתאימה מאוד לחגים! שימו לב - העוגה מצריכה קירור של לילה ולכן מומלץ להתכונן מראש.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 50 דקות

    15 דקות

    1 שעה 5 דקות

מצרכים למתכון

לבסיס העוגה

3 ביצים

1 אינסטנט פודינג וניל

1 שקית אבקת אפיה

3 כפיות סוכר

לסירופ

1/2 כוס מים רותחים

1 כפית סוכר

למלית שמנת

150 ג׳ חמאה / מחמאה

1/4 1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

** צבע מאכל אדום

3 גביעי שמנת חמוצה

לציפוי דובדבן

1 כוס מים רותחים

1 כף סוכר

1 כוס מים קרים

ג׳לי דובדבן

** דובדבנים מסוכרים

הוראות הכנה

הכנת בסיס :

חלבונים וסוכר להקציף יחד לקצף נוקשה

להוסיף חלמונים , ולהמשיך להקציף מס׳ שניות

לערבב פודינג וניל ואבקת אפייה

לקפל לתערובת ולצקת לתבנית משומנת

לאפות 180 מעלות 12 - 15 דקות להוציא לצנן

סירופ להרטבה :

לערבב סוכר ומים טוב טוב עד שהסוכר נמס , ולהרטיב את הבסיס

מילוי שמנת :

להקציף הכל יחד (מלבד השמנת החמוצה) במיקסר 5 דקותs לקרם חלק

להוסיף 2 טיפות צבע אדום ( לא חייב !! בשביל הצבע )

להוסיף שמנת חמוצה ולהקציף עוד כמה שניות

לצקת על בסיס העוגה

לקרר כשעתיים

הכנת ציפוי דובדבן :

לקערה להוסיף תערובת הג׳יל מהקופסה

להוסיף 1 כף סוכר ו 1 כוס מים רותחים , לערבב טוב טוב עד שנמס הכל וחלק

להוסיף 1 כוס מים קרים ולערבב

לצקת בעדינות על השמנת

לקשט עם דובדבנים מסוכרים מעל

לקרר למשך הלילה

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

foodisgood

11/03/2015

היי חלי, תודה רבה על תשומת הלב 🙂
בגלל שהעוגה כשרה לפסח – במקום קמח יש לערבב עם הפודינג וניל שבמצרכים.

חלי

10/03/2015

כמה קמח במתכון ?
נשמט כנראה בטעות
תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00