פבלובה קצפת ותותים מענגת
על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי קינוחים
קינוח שהוא גם עוגה - עוגה שהיא גם קינוח! מתכון מעולה לפבלובה יפהפיה עם קצפת ותותים - אין אחד לא ישמח לקבל! כמו כן, המתכון כשר לפסח, כך שניתן ליהנות מהקינוח המיוחד הזה גם בפסח.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
40 דקות
45 דקות
1 שעה 25 דקות
- תבנית 28
מצרכים למתכון
לפבלובה:
6 חלבונים בטמ' החדר
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כף קורנפלור
2 כפיות חומץ
2 כפיות תמצית וניל
לקרם:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
4 כפות סוכר
1 פודינג וניל
ריבת תותים / קונפיטורת תותים מה שיש
לקישוט :
12 תותים גדולים
2 כפות יין לקידוש
2 כפות תמצית וניל
4 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה
הכנת הפבלובה:
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנעשה קשה ויציב
להוסיף קונפלור , חומץ , תמצית וניל ולהקציף עוד חצי דקה
לסדר בתבנית 28 משומנת
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 5 דקות
מנמיכים את חום התנור ל 140 מעלות וממשיכים לאפות כ 40 דקות
להשאיר את הפבלובה בתנור עד שהתקרר עם דלת פתוחה
להוציא את הפבלובה
הכנת הקצף:
לקערת מיקסר להכניס הכל יחד ולהקציף לקרם חלק ויציב
לצקת על העוגה ( למי שיש שק זילוף וצנטר מוזמן לקשט כמוני )
למרוח מעל את ריבת התותים
הכנת קישוט תותים :
לחתוך את התותים לריבועים קטנים ולערבב עם שאר החומרים , להשאיר לשעה בצד שהתותים ייספגו את הטעמים , להוציא קצת מהנוזלים
לסדר מעל הקצפת
להכניס את הפבלובה למקרר לכמה שעות טובות.
2 דירוגים וחוות דעת
א
חלבונים בטמפ׳ החדר – טיפ חשוב לפבלובה
גיליתי את זה אחרי כמה נסיונות כושלים…
אסנת
זה באמת קינוח נהדר! אין על פבלובה עם תותים!
אבל……. מה עושים עם כל החלמונים של ביצים???!!!