FoodisGood

חיפוש

פבלובה קצפת ותותים מענגת

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

קינוח שהוא גם עוגה - עוגה שהיא גם קינוח! מתכון מעולה לפבלובה יפהפיה עם קצפת ותותים - אין אחד לא ישמח לקבל! כמו כן, המתכון כשר לפסח, כך שניתן ליהנות מהקינוח המיוחד הזה גם בפסח.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 40 דקות

    45 דקות

    1 שעה 25 דקות

  • תבנית 28

מצרכים למתכון

לפבלובה:

6 חלבונים בטמ' החדר

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כף קורנפלור

2 כפיות חומץ

2 כפיות תמצית וניל

לקרם:

2 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

1 פודינג וניל

ריבת תותים / קונפיטורת תותים מה שיש

לקישוט :

12 תותים גדולים

2 כפות יין לקידוש

2 כפות תמצית וניל

4 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת הפבלובה:

להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנעשה קשה ויציב

להוסיף קונפלור , חומץ , תמצית וניל ולהקציף עוד חצי דקה

לסדר בתבנית 28 משומנת

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 5 דקות

מנמיכים את חום התנור ל 140 מעלות וממשיכים לאפות כ 40 דקות

להשאיר את הפבלובה בתנור עד שהתקרר עם דלת פתוחה

להוציא את הפבלובה

הכנת הקצף:

לקערת מיקסר להכניס הכל יחד ולהקציף לקרם חלק ויציב

לצקת על העוגה ( למי שיש שק זילוף וצנטר מוזמן לקשט כמוני )

למרוח מעל את ריבת התותים

הכנת קישוט תותים :

לחתוך את התותים לריבועים קטנים ולערבב עם שאר החומרים , להשאיר לשעה בצד שהתותים ייספגו את הטעמים , להוציא קצת מהנוזלים

לסדר מעל הקצפת

להכניס את הפבלובה למקרר לכמה שעות טובות.

2 דירוגים וחוות דעת

א

חלבונים בטמפ׳ החדר – טיפ חשוב לפבלובה
גיליתי את זה אחרי כמה נסיונות כושלים…

אסנת

זה באמת קינוח נהדר! אין על פבלובה עם תותים!
אבל……. מה עושים עם כל החלמונים של ביצים???!!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן