FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

פוטטוס חריפים בתנור

על ידי Noa b  

האמת שהתלבטתי אם להעלות את המתכון הזה או לא, יש כל-כך הרבה מתכונים לתפוחי אדמה ברשת שמי צריך עוד אחד? אבל הפוטטוס האלו באמת יצאו מושלמים, אז למה לא בעצם?

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 25 דקות
  • 25 דקות

    1 שעה

    1 שעה 25 דקות

  • 4 מנות

מצרכים למתכון

5-6 תפוחי אדמה

1.5 כפות מיונז

הרבה מלח

1/2 כוס פירורי לחם (אפשר יותר למי שאוהב) + 2 כפות

כף פפריקה אדומה חריפה

כפית פפריקה אדומה מתוקה

4 כפות שמן זית

הוראות הכנה

שוטפים טוב טוב את תפוחי האדמה - חשוב!

חותכים לקוביות קטנות, יותר קטנות משחותכים להכנת פירה.

שמים בקערה גדולה ורחבה (לא עמוקה אם אתם לא רוצים ליכלוך בכל המטבח).

בקערה שמים גם את שאר המצרכים מלבד השמן - מיונז, מלח, 1/2 כוס פירורי לחם ופפריקות.

מעבירים לתבנית תנור (אני לא אוהבת נייר אפייה מנקה אותה ממש טוב פשוט).

בוזקים את השמן זית ונותנים ערבוב אחרון - חשוב לפזר את תפוחי האדמה על כל התבנית שתהיה שכבה אחת.

לסיום מפזרים על הכל פירורי לחם נוספים ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך שעה.

5 דקות אחרונות מעבירים לגריל.

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

6 דירוגים וחוות דעת

גיא

היה חריף מדי. הייתי משנה לרבע כפית פפריקה חריפה והשאר מתוקה. אבל זה עניין של טעם.

היי דנה,
אפשר לוותר על המיונז לחלוטיi או להחליף בכפית חרדל.
את יכולה גם להכין מיונז ביתי בלי ביצים כלל: 3 מתכונים למיונז טבעוני בלי ביצים.

דנה

נראה מעולה ואני מתה להכין! מה הסיכוי שיש אפשרות לוותר או להחליף את המיונז במשהו אחר? אלרגית לביצים..

מיקי בלו

בתור משפחה חובבת תפו"א – אחד המתכונים הקלים והמשובחים שקוצר תשבחות כל הזמן..
תודה 🙂

יעלייי

צריך לקלף את תפוחי אדמה?

עינת

מתכון מצויין וקל! הפוטטוס נטרפו תודה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.