
מתכון לפול מצרי (תוספת לחומוס)
על ידי ליאת קאדר מנות ראשונות, מתכונים צמחוניים, סלטים וירקות
מתכון מעולה לפול מצרי מקצועי כמו במסעדות שמבשל בסיר לחץ. מגישים עם חומוס ביתי איכותי וביצים קשות ונהנים מארוחה שמזכירה את הילדות.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
30 דקות
1 שעה 45 דקות
2 שעות 15 דקות
- 4-5 מנות פול
מצרכים למתכון
1/2 קילו פול מצרי
1/2 כפית סודה לשתייה
חצי כוס מיץ לימון
כפית כמון
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
להגשה
צלחת חומוס מוכן
ביצים קשות
שמן זית
פפריקה אדומה
גרגירי חומוס שלמים
כלים מיוחדים
מוט בלנדר ידני
סיר לחץ
הוראות הכנה
הכנת הפול מצרי
בוררים היטב את הפולים, משרים בקערה עם מים ו-1/2 כפית סודה לשתייה למשך הלילה.
מסננים מנוזלים ושוטיפם את הפולים.
מבשלים את הפולים בסיר לחץ עם מים מעט מעל לגובה הפול עד לריכוך כשעה עד שעה וחצי.
לאחר ריכוך הפולים טוחנים 2/3 מכמות הפולים במוט בלנדר ידני. את השליש הנותרים משאירים שלמים.
מתבלים את הפולים המרוסקים בלימון, כמון, שום ומעט סוכר ומערבבים היטב.
הרכבת הצלחת
מסדרים במרכז צלחת חומוס, מפזרים את הפולים השלמים והביצים.
מעט שמן זית ופפריקה אדומה מעל להכל ונהנים.
הזמנה למדריך המושלם >> חומוס ביתי + תוספות וטיפים חשובים

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
שרה
אני מכינה את הפול המצרי בתנור מוסיפה רבע כוס עדשים אדומים להסמכה ( לא מרגישים את העדשים)בחום של 150 מעלות, עם ביצים. ביום שישי בערב עד שבת בבוקר.(כמו חמין), ובהזדמנות זו מכינה כבר גחנון .מרסקת קצת עם מועך פירה להשאיר קצת גרגרי פול.
תבלינים: מלח, כמון, כוסברה יבשה. שום כתוש, לימון. .פטרוזיליה., כמובן חומוס וטחינה. אפשר להוסיף חריף מי שאוהב . לצרף פיתות בתאבון. מאוד טעים. מורחת חומוס במרכז הצלחת שמה מעל פול מעוך+ גרגרי פןל .,פטרוזיליה ,שמן זית, כמון וכוסברה, שום, לימון, מלח, טחינה מעל ולערבב לאכול עם פיתות לא לשכוח את הביצים. טעים טעים בהצלחה .ובתאבון.
היי גילי,
אמנם המתכון לא שלנו אבל כשמדובר באופן ההכנה מומלץ להיצמד להוראות המתכון כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר ולא לבזבז מצרכים :)
גילי
חייב סיר לחץ? אם אין?
רחל אמסלם
אני אכין את הפולים המצרים ואני יחווה את דעתי אני מאמינה שיצא טעים