מתכון לפול מצרי (תוספת לחומוס)

על ידי ליאת קאדר  , ,

מתכון מעולה לפול מצרי מקצועי כמו במסעדות שמבשל בסיר לחץ. מגישים עם חומוס ביתי איכותי וביצים קשות ונהנים מארוחה שמזכירה את הילדות.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 15 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה 45 דקות

    2 שעות 15 דקות

  • 4-5 מנות פול

מצרכים למתכון

1/2 קילו פול מצרי

1/2 כפית סודה לשתייה

חצי כוס מיץ לימון

כפית כמון

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית סוכר

מלח לפי הטעם

להגשה

צלחת חומוס מוכן

ביצים קשות

שמן זית

פפריקה אדומה

גרגירי חומוס שלמים

כלים מיוחדים

מוט בלנדר ידני

סיר לחץ

הוראות הכנה

הכנת הפול מצרי

בוררים היטב את הפולים, משרים בקערה עם מים ו-1/2 כפית סודה לשתייה למשך הלילה.

מסננים מנוזלים ושוטיפם את הפולים.

מבשלים את הפולים בסיר לחץ עם מים מעט מעל לגובה הפול עד לריכוך כשעה עד שעה וחצי.

לאחר ריכוך הפולים טוחנים 2/3 מכמות הפולים במוט בלנדר ידני. את השליש הנותרים משאירים שלמים.

מתבלים את הפולים המרוסקים בלימון, כמון, שום ומעט סוכר ומערבבים היטב.

הרכבת הצלחת

מסדרים במרכז צלחת חומוס, מפזרים את הפולים השלמים והביצים.

מעט שמן זית ופפריקה אדומה מעל להכל ונהנים.

הזמנה למדריך המושלם >> חומוס ביתי + תוספות וטיפים חשובים

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

שרה

19/02/2015

אני מכינה את הפול המצרי בתנור מוסיפה רבע כוס עדשים אדומים להסמכה ( לא מרגישים את העדשים)בחום של 150 מעלות, עם ביצים. ביום שישי בערב עד שבת בבוקר.(כמו חמין), ובהזדמנות זו מכינה כבר גחנון .מרסקת קצת עם מועך פירה להשאיר קצת גרגרי פול.
תבלינים: מלח, כמון, כוסברה יבשה. שום כתוש, לימון. .פטרוזיליה., כמובן חומוס וטחינה. אפשר להוסיף חריף מי שאוהב . לצרף פיתות בתאבון. מאוד טעים. מורחת חומוס במרכז הצלחת שמה מעל פול מעוך+ גרגרי פןל .,פטרוזיליה ,שמן זית, כמון וכוסברה, שום, לימון, מלח, טחינה מעל ולערבב לאכול עם פיתות לא לשכוח את הביצים. טעים טעים בהצלחה .ובתאבון.

foodisgood

18/02/2015

היי גילי,
אמנם המתכון לא שלנו אבל כשמדובר באופן ההכנה מומלץ להיצמד להוראות המתכון כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר ולא לבזבז מצרכים 🙂

גילי

18/02/2015

חייב סיר לחץ? אם אין?

אני אכין את הפולים המצרים ואני יחווה את דעתי אני מאמינה שיצא טעים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00