FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

פילה דג אמנון ברוטב חריף

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

נתחי פילה אמנון ברוטב אדום חריף מעולה. הדגים מתבשלים ברוטב מעט זמן אבל הטעם נהדר! מתאים מאוד לארוחת דגים מושקעת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

5-6 נתחי פילה אמנון

חומץ

מלח

לרוטב

4 שיני שום

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה / חריפה

תבלין צ'ילי יבש גרוס

1/4 כפית כורכום

מלח

1/2 כוס שמן

צרור כוסברה (כמה שאוהבים)

פלפלים חריפים אדומים וירוקים (לפי הטעם)

הוראות הכנה

את פילה האמנון משרים במשך 5 דקות בקערת חומץ עם מלח. שוטפים ומניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים היטב שום, פפריקה, צ'ילי, כורכום, מלח ושמן עד שמתקבלת משחה אדומה. מוסיפים לסיר רחב.

קוצצים את הכוסברה וחותכים פלפלים חריפים. מניחים בסיר רחב 1/2 מכמות הכוסברה ואת הפלפלים, מעל לכל מסדרים את הדגים ועוד שכבה של כוסברה מעל לדגים.

מוסיפים לסיר הדגים מעט מים לגובה שלא יעבור את הדגים.

מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשאר רוטב שמנוני. הבישול הוא קצר מאוד, בערך רבע שעה – בזמן הבישול יש לנדנד את הסיר כדי שלא יידבק לתחתית.

אולי יעניין אותך
פופולרי עכשיו

18 דירוגים וחוות דעת

נרקיס

Narkis Atias
הכנתי שבת שעברה ויצא מעלף חושים.. שאלה קטנה, אם רוצה להוסיף תפוחי אדמה או גזר למתכון איפה מסדרים אותם? בתחתית? והאם מבשלים קודם את תפוחי האדמה או הגזר עם המשחה האדומה והמים עד שרכים ואחר כך מוסיפים את הדגים לרבע שעה נוספת? האם יש צורך להוסיף מים?

מעדיף פחות שמן

למה כל כך הרבה שמן?

היי ענתי,
בהחלט ניתן להוסיף רצועות גמבה לרוטב.
אין צורך לסגור עם מכסה.

ענתי

למה לא עונים? אפשרי להוסיף רצועות גמבה למטה. מבשלים כל הזמן להבה בינונית עם סיר מכוסה?תודה

ענתי

האם הצילי היבש הוא חריף?
לא מוסיפים רצועות גמבה?תודה

ענתי

היי אתי.המתכונים שלך מעולים. האם אינך מוסיפה רצועות גמבה?מה זה צילי גרוס?הא זה חריף?תודה

ענתי

מה זה תבלין צילי גרוס? זה חריף?תודה רבה

היי ענתי,
את התיבול שופכים מעל לדגים.

ענתי

נראה נהדר .האם האם את התיבול שמים בתחתית הסיר ומעל את הדגים?תודה

סבטה

יצא טעיים מאוד תודה

תהילה

ווואייי … איזה מתכוןן!!! יאמייייייייייייי.. תודה רבההה…

אתי

תודה רבה לכל מי שהכין ואהב ♥

היי גבי,
החומץ והמלח משמשים להשריית הדג, יש לשים חומץ עד לכיסוי הדגים ולהוסיף ככף מלח.

גבי

כמה חומץ? כמה מלח? כמה מים?
תודה

כרמיתוש

אתי את נהדרת!! כל כך פשוט ויצא מ ע ו ל ה!! תודה.

ורד ברקוביץ חכמה

נראה מצוין

צביה

מכינה כבר שבוע שני ברצף טעים קל מה צריך יותר מזה תודה

יעקב אדיר

אתי היקרה דג סוף הדרך כך אני אוהב את הדג שהרוטב קצת סמיך אני מסוגל לסיים חצי חלה של אפייה ביתית עם הרוטב והפלפל האדום,שבת שלום.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.