פילה דג אמנון ברוטב חריף

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

נתחי פילה אמנון ברוטב אדום חריף מעולה. הדגים מתבשלים ברוטב מעט זמן אבל הטעם נהדר! מתאים מאוד לארוחת דגים מושקעת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 30 דקות

    20 דקות

    50 דקות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

5-6 נתחי פילה אמנון

חומץ

מלח

לרוטב

4 שיני שום

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה / חריפה

תבלין צ'ילי יבש גרוס

1/4 כפית כורכום

מלח

1/2 כוס שמן

צרור כוסברה (כמה שאוהבים)

פלפלים חריפים אדומים וירוקים (לפי הטעם)

הוראות הכנה

את פילה האמנון משרים במשך 5 דקות בקערת חומץ עם מלח. שוטפים ומניחים בצד.

בקערה קטנה מערבבים היטב שום, פפריקה, צ'ילי, כורכום, מלח ושמן עד שמתקבלת משחה אדומה. מוסיפים לסיר רחב.

קוצצים את הכוסברה וחותכים פלפלים חריפים. מניחים בסיר רחב 1/2 מכמות הכוסברה ואת הפלפלים, מעל לכל מסדרים את הדגים ועוד שכבה של כוסברה מעל לדגים.

מוסיפים לסיר הדגים מעט מים לגובה שלא יעבור את הדגים.

מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשאר רוטב שמנוני. הבישול הוא קצר מאוד, בערך רבע שעה – בזמן הבישול יש לנדנד את הסיר כדי שלא יידבק לתחתית.

שתפו את המתכון >>

18 דירוגים וחוות דעת

נרקיס

09/11/2018

Narkis Atias
הכנתי שבת שעברה ויצא מעלף חושים.. שאלה קטנה, אם רוצה להוסיף תפוחי אדמה או גזר למתכון איפה מסדרים אותם? בתחתית? והאם מבשלים קודם את תפוחי האדמה או הגזר עם המשחה האדומה והמים עד שרכים ואחר כך מוסיפים את הדגים לרבע שעה נוספת? האם יש צורך להוסיף מים?

מעדיף פחות שמן

10/03/2017

למה כל כך הרבה שמן?

foodisgood

19/02/2017

היי ענתי,
בהחלט ניתן להוסיף רצועות גמבה לרוטב.
אין צורך לסגור עם מכסה.

ענתי

16/02/2017

למה לא עונים? אפשרי להוסיף רצועות גמבה למטה. מבשלים כל הזמן להבה בינונית עם סיר מכוסה?תודה

ענתי

10/11/2016

האם הצילי היבש הוא חריף?
לא מוסיפים רצועות גמבה?תודה

ענתי

08/11/2016

היי אתי.המתכונים שלך מעולים. האם אינך מוסיפה רצועות גמבה?מה זה צילי גרוס?הא זה חריף?תודה

ענתי

27/10/2016

מה זה תבלין צילי גרוס? זה חריף?תודה רבה

foodisgood

15/09/2016

היי ענתי,
את התיבול שופכים מעל לדגים.

ענתי

07/09/2016

נראה נהדר .האם האם את התיבול שמים בתחתית הסיר ומעל את הדגים?תודה

סבטה

26/08/2016

יצא טעיים מאוד תודה

תהילה

27/07/2016

ווואייי … איזה מתכוןן!!! יאמייייייייייייי.. תודה רבההה…

אתי

20/04/2016

תודה רבה לכל מי שהכין ואהב ♥

foodisgood

21/10/2015

היי גבי,
החומץ והמלח משמשים להשריית הדג, יש לשים חומץ עד לכיסוי הדגים ולהוסיף ככף מלח.

גבי

18/10/2015

כמה חומץ? כמה מלח? כמה מים?
תודה

כרמיתוש

11/09/2015

אתי את נהדרת!! כל כך פשוט ויצא מ ע ו ל ה!! תודה.

ורד ברקוביץ חכמה

04/09/2015

נראה מצוין

צביה

17/07/2015

מכינה כבר שבוע שני ברצף טעים קל מה צריך יותר מזה תודה

אתי היקרה דג סוף הדרך כך אני אוהב את הדג שהרוטב קצת סמיך אני מסוגל לסיים חצי חלה של אפייה ביתית עם הרוטב והפלפל האדום,שבת שלום.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00