
פילה דג אמנון ברוטב חריף
על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון דגים, עיקריות
נתחי פילה אמנון ברוטב אדום חריף מעולה. הדגים מתבשלים ברוטב מעט זמן אבל הטעם נהדר! מתאים מאוד לארוחת דגים מושקעת.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
-
30 דקות
20 דקות
50 דקות
- 5-6 סועדים
הוראות הכנה
את פילה האמנון משרים במשך 5 דקות בקערת חומץ עם מלח. שוטפים ומניחים בצד.
בקערה קטנה מערבבים היטב שום, פפריקה, צ'ילי, כורכום, מלח ושמן עד שמתקבלת משחה אדומה. מוסיפים לסיר רחב.
קוצצים את הכוסברה וחותכים פלפלים חריפים. מניחים בסיר רחב 1/2 מכמות הכוסברה ואת הפלפלים, מעל לכל מסדרים את הדגים ועוד שכבה של כוסברה מעל לדגים.
מוסיפים לסיר הדגים מעט מים לגובה שלא יעבור את הדגים.
מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים מתאדים ונשאר רוטב שמנוני. הבישול הוא קצר מאוד, בערך רבע שעה – בזמן הבישול יש לנדנד את הסיר כדי שלא יידבק לתחתית.
שיתוף >>
18 דירוגים וחוות דעת
נרקיס
09/11/2018
Narkis Atias
הכנתי שבת שעברה ויצא מעלף חושים.. שאלה קטנה, אם רוצה להוסיף תפוחי אדמה או גזר למתכון איפה מסדרים אותם? בתחתית? והאם מבשלים קודם את תפוחי האדמה או הגזר עם המשחה האדומה והמים עד שרכים ואחר כך מוסיפים את הדגים לרבע שעה נוספת? האם יש צורך להוסיף מים?
מעדיף פחות שמן
10/03/2017
למה כל כך הרבה שמן?

19/02/2017
היי ענתי,
בהחלט ניתן להוסיף רצועות גמבה לרוטב.
אין צורך לסגור עם מכסה.
ענתי
16/02/2017
למה לא עונים? אפשרי להוסיף רצועות גמבה למטה. מבשלים כל הזמן להבה בינונית עם סיר מכוסה?תודה
ענתי
10/11/2016
האם הצילי היבש הוא חריף?
לא מוסיפים רצועות גמבה?תודה
ענתי
08/11/2016
היי אתי.המתכונים שלך מעולים. האם אינך מוסיפה רצועות גמבה?מה זה צילי גרוס?הא זה חריף?תודה
ענתי
27/10/2016
מה זה תבלין צילי גרוס? זה חריף?תודה רבה

15/09/2016
היי ענתי,
את התיבול שופכים מעל לדגים.
ענתי
07/09/2016
נראה נהדר .האם האם את התיבול שמים בתחתית הסיר ומעל את הדגים?תודה
סבטה
26/08/2016
יצא טעיים מאוד תודה
תהילה
27/07/2016
ווואייי … איזה מתכוןן!!! יאמייייייייייייי.. תודה רבההה…
אתי
20/04/2016
תודה רבה לכל מי שהכין ואהב ♥

21/10/2015
היי גבי,
החומץ והמלח משמשים להשריית הדג, יש לשים חומץ עד לכיסוי הדגים ולהוסיף ככף מלח.
גבי
18/10/2015
כמה חומץ? כמה מלח? כמה מים?
תודה
כרמיתוש
11/09/2015
אתי את נהדרת!! כל כך פשוט ויצא מ ע ו ל ה!! תודה.
ורד ברקוביץ חכמה
04/09/2015
נראה מצוין
צביה
17/07/2015
מכינה כבר שבוע שני ברצף טעים קל מה צריך יותר מזה תודה
יעקב אדיר
09/07/2015
אתי היקרה דג סוף הדרך כך אני אוהב את הדג שהרוטב קצת סמיך אני מסוגל לסיים חצי חלה של אפייה ביתית עם הרוטב והפלפל האדום,שבת שלום.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!