
כדורי פלאפל אפויים בתנור
על ידי ליאת קאדר מנות ראשונות, מתכונים בריאים
הבטחתי לטגן פלאפלים בתנור... וזה מה שיצא... כדורי פלאפל יפים במיוחד אפויים בתנור בתבנית סיליקון של קייק פופס - גם שומרים על הבריאות וגם נהנים מארוחת פלאפל מעולה!
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
30 דקות
25 דקות
55 דקות
מצרכים למתכון
2 כוסות חומוס מושרה לילה שלם במים
1 בצל גדול
8 שיני שום
חופן כוסברה ירוקה
חופן פטרוזיליה ירוקה
מלח
פלפל שחור
כמון
כף כוסברה יבשה גרגירים
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כפות קמח או פירורי לחם
ספריי שמן
כלים מיוחדים
תבנית שקעים סיליקון של קייק פופס
הוראות הכנה
טוחנים יחדיו חומוסים, בצל קצוץ, שום, כוסברה, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כמון וכוסברה יבשה.
לאחר טחינה טובה מוסיפים אבקת אפייה, קמח ואפשר להוסיף גם שומשום.
יוצרים מהעיסה כדורי בגודל פלאפל, נותנים לכדורי הפלאפל מנוחה קטנה.
מרססים תבנית שקעים סיליקון בספריי שמן (לרסס בנדיבות).
מניחים את הכדורים בחורי התבנית, שוב מרססים שמן בנדיבות מעל לכדורים.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים את תבנית הפלאפלים שלב אחת פחות מהאמצע.
אופים עד להזהבה, הופכים וממשיכים לאפות עד להזהבת כדורי הפלאפל גם מהצד השני.
מוציאים ומגישים לצד צ'יפס, חומוס וסלט.

איך מכינים גנאש שוקולד לבן לציפוי? מדריך של מקצוענים
הפתיעו את כולם עם גנאש שוקולד לבן שמרים כל קינוח לקלאסיקה של מתיקות ויצירתיות!

מקלות לחם שום ופרמז'ן
מקלות לחם עם פרמז'ן שיהפכו כל ארוחה למופלאה – פריכים מבחוץ, רכים מבפנים. קל להכנה, מושלם כתוספת או כנשנוש מהיר!
![עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]](https://www.foodisgood.co.il/wp-content/uploads/2025/03/1398258-768x479.jpg)
עוגיות פרח ריבה קלאסיות [מתכון ב-10 דקות]
מדריך מצולם: עוגיות חמאה נמסות בפה עם ריבה במרכז הפרח – מתכון קלאסי, פשוט שיהפוך כל כוס תה או קפה לחוויה מתוקה במיוחד!

נשנוש מהיר: כדורי צ'יפס מטוגנים
כדורי צ'יפס ביתיים, פריכים וממכרים במיוחד! בואו ללמוד להכין את אחת המנות הכי טעימות שתכינו בחיים!

מתכון קונדיטור: פאי פקאן קלאסי
פשטידת אגוזים עם בורבון וניל שמשנה את כללי המשחק! הכינו מתכון מטורף עם קרום פריך ומלית עשירה, והפתיעו את השולחן בטעמים בלתי נשכחים!

קינוחי כוסות בסגנון כדורי רפאלו
כוסות קינוח אישי בסגנון כדורי רפאלו – מתכון מהיר, פשוט וטעים להפליא שיקח את האירוח שלכם לרמה אחרת!
שרה אנגל
לסיגל, אם את רוצה שהחומר יהיה קצת יותר עסיסי הוסיפו פנימה קצת שמן זית זה יעשה את החומר לח מבפנים ומבחוץ יתן לו צבע יותר שחום וחוץ מזה אפשר לאפות בטמפרטורה יותר גבוהה אז הם מקבלים במהירות את החום החצוני ומוכנים יותר מהר ונישארים רכים מבפנים. ( 200 או 220 מעלום).
סיגל
יצא מצויין אך מאחר שהליך ההכנה ללא טיגון המרקם מעט יבש מבפנים. יחד עם זאת טעים מאוד, הילדותודה והבעל טרפו את זה…עם פיתה, סלט קצוץ דק וטחינה ביתית, יצא אליפות