מתכון לקובה סלק
על ידי המתכונים של אתי ממן מרקים, עיקריות, קציצות
קובה סלק כבר מזמן הפכה למאכל ביתי לא רק לעדה העיראקית. מתכון מפורט וברור לקובה מוצלחת במרק סלק טעים ומעט חמצמץ. מנה מעולה לארוחת צהריים לילדים ולכל המשפחה.
- זמן עבודה: 40 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
40 דקות
1 שעה 10 דקות
1 שעה 50 דקות
- סיר מרק גדול
מצרכים למתכון
למעטפת
1 קילו סולת
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים לפי הצורך
למילוי בשר
בצל קצוץ
1/2 קילו בשר טחון
כפית מלח
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
חופן פטרוזיליה קצוצה
למרק
בצל קצוץ
גבעול כרפס קצוץ דק
4 סלק אדום קלוף וחתוך לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
כפית פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות
2 לימונים טריים
הוראות הכנה
נערבב יחדיו סולת, מלח ושמן, נוסיף מים בהדרגה ונלוש עד לקבלת עיסה דביקה. נניח להתייצבות.
הכנת המילוי
במחבת רחבה נטגן בצל עד לשקיפות, נוסיף בשר טחון ונמעך עם מזלג במטרה לפורר את הבשר.נ תבל במלח, פפריקה, פלפל וכמון ונמעך בשנית את הבשר עד שלא יהיו גושים. כאשר הבשר מחליף צבעו לשחום נוסיף פטרוזיליה קצוצה ונטגן עד שהבשר מוכן. נעביר את הבשר למסננת ונסנן נוזלים.
נרכיב את הקובות - נכין לנו קערה קטנה עם מים בכדי להרטיב את הידיים. ניקח כמות קטנה מהסולת וניצור כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג.
נשטח בידיים רטובות כל כדור לעיגול דק ונמלא בכפית מהבשר, נסגור שוב לכדור ונמשיך כל עם כל הקובות.
הכנת מרק קובה סלק
בסיר עמוק נטגן בצל קצוץ, נוסיף כרפס וסלק ונתבל. נוסיף גם רסק עגבניות נערבב ונמלא במים רותחים כ-3/4 גובה הסיר.
נביא את סיר המרק לרתיחה טובה ונזרוק את הקובות לתוך המרק. נבשל את הקובות במרק במשך שעה, עד שהקובה מתרככת.
לקראת סוף הבישול נסחט למרק 2 לימונים טריים, נבשל עוד מספר דקות ונסיר מהאש.
את הקובות ניתן לשלב בכל מרק אחר מלבד סלק.
הקובות ניתנות להקפאה ולהפשרה בסמוך להכנת המרק.
1 דירוגים וחוות דעת
צילה
תודה טעים