מיני קיורטוש – מאפה הונגרי מתוק

על ידי סילביה פינוקים מהמטבח שלי  

מדריך מפורט להכנת מיני קיורטוש מתוקים בבית. מהיום כל אחד יכול להכין קיורטוש שוקולד / חלבה / קינמון או בכל טעם אחר שתבחרו. המאפה ההונגרי המוצלח הגיע למטבח שלכם.

  • זמן עבודה: 1 שעה 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
  • 1 שעה 10 דקות

    20 דקות

    1 שעה 30 דקות

  • 20 מיני קיורטוש

מצרכים למתכון

כלים חשובים

20 גלילי נייר טואלט

2 גלילי נייר כסף

סרגל

מספריים

לקיורטוש

1 קילו קמח שמרים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גרם חמאה רכה בטמ' החדר

2 ביצים

2 שקיות סוכר וניל

1.5-2 כוסות מים (חד"פ)

למילוי

ממרח שוקולד

ממרח חלבה

100 ג' חמאה מומסת + סוכר וקינמון

לקישוט

קוקוס

אגוזים

שקדים

לסירופ מתוק

1 כוס סוכר

2 כוסות מים

1/4 כוס סילאן

הוראות הכנה

הכנת הגליגים

מנייר הכסף נכין מלבן באורך 19 ס"מ.

נכין עוד 9 מלבנים באותו הגודל.

נחתוך כל מלבן לחצי ונעטוף את גלילי הנייר בנייר הכסף שהכנו.

הכנת בצק הקיורטוש

בעקרת מיקסר נערבב היטב קמח וסוכר.

נוסיף לקערה גם שמן, מרגרינה, ביצים, סוכר וניל ו-1.5 כוסות מים.

נלוש היטב עד לקבלת בצק מעט דביק.

אם יש צורך נוסיף עוד חצי כוס מים.

נניח את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח, בדרך כלל במשך שעה אולי קצת יותר.

ניצור מהבצק 10 כדורים בגודל שווה (כל כדור מספיק ל-2 מיני קיורטוש).

נניח את כדורי הבצק למנוחה של חצי שעה.

מילוי הקיורטוש

נקמח את משטח העבודה ואת המערוך.

נרדד כל כדור בצק למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 20 ס"מ.

נמרח את המילוי הרצוי על חצי מהמלבן ונקפל את החצי הריק מעל החצי הממולא.

נחתוך את המלבן לאורך ל-2 חלקים שווים.

נשמן מעט את גלילי נייר הכסף שהכנו ונגלגל את רצועות הבצק - רצועה אחת על כל גליל.

נמרח כל קיורטוש בביצה טרופה ונגלגל בקוקוס / שקדים / אגוזים.

נאפה את הקיורטוש בתנור חם על 180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להשחמה.

הכנת הסירופ

בינתיים נכין סירופ ע"י הרתחת כל מצרכי הסירופ בסיר בינוני.

נמרח את הקיורטוש בסירופ מתוק ברגע שהם יוצאים מהתנור.

נצנן מעט ונחלץ מגלילי הנייר.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00