FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


ערוק – קציצות ירק עירקיות מטוגנות

על ידי המטבח של שרית  , , ,

קציצות שנחטפות עוד לפני שיצאו מהמחבת! קציצות ערוק אלו קציצות ירק עירקיות מטוגנות שתמיד תמיד נגמרות, יש בהן תפוחי אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים. מומלץ מאוד להכין בשישי בבוקר ולאכול עם חלה טרייה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

מצרכים למתכון

2 תפוחי אדמה גדולים

בצל גדול

2 ביצים

רבע כפית כמון

רבע כפית פפריקה אדומה

רבע כפית תבלין בהרט לקציצות

רבע צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

2 עלים של בצל ירוק

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל דק דק ומעבירים לקערה גדולה. את תפוחי האדמה מגרדים בפומפייה ומוסיפים גם כן לקערת הערבוב.

קוצצים טוב את כל הירק, אני משתמשת במסטר סלייסר וחוסכת מעצמי עבודה מיותרת. מוסיפים את הירק לקערה.

מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון במחבת, קורצים מהתערובת קציצות (כמו לביבות) ומטגנים כל צד עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג, סופרים עד 3 ונגמרות הקציצות. בתאבון...

יש לסחוט היטב את הנוזלים מהבצל ותפוחי האדמה.
תחילה יש לטגן קציצה אחת, אם היא מתפרקת במחבת ניתן להוסיף 1-2 כפות קמח לעיסה ולנסות שוב.

אולי יעניין אותך...

15 דירוגים וחוות דעת

אודליי

טעים ברמות על!!

גולדי

אני מבשלת חצי בישול את הירקות (תפו"א, קישוא, גזר ) לגרר בפומפיה להוסיף בצל ירוק עם הזנבות הירוקים בעיקר ועם פטרוזיליה … מוסיפה מלח, פלפל, ביצים, קמח ואפילו פירורי לחם עם שומשום …… וזה יוצא משגע ….בעיקרון הבסיס הוא ירקות מגוררים וכל חוסר או תוספת של ירק יוצא מוצלח …..(ירקות לא מבושלים ומגוררים מצריכים סינון וסחיטה אחרת הכל יתפרק)

אפי

יש לשים בצל קישוא תפוח אדמה ופטרוזיליה הכל מגורד דק דק סחוט היטב ואז להוסיף ביצה מלח ופלפל וקקצת קמח בשמן רותח לטגן קציצות
להגיש עם חציל מטוגן פטרוזיליה

ריקי

הוספתי עליי סלרי קצוץ. יצא סוף הדרך. יאמי

פיני

יצא מעולה נדרש להוסיף מלח למתכון ומעט קמח חבל דלא ניתן להעלות תמונות תודה ושבת שלום

ליטל

אני מוסיפה גזר וקישואים.. יוצא להיט:)

אליס

אז זהו..מתכון זה מתכון כולל כל הפרטים שלך נראים פחות חשובים..ולמי שלא מכיר יכול לא להצליח..וכל זה בגלל רכיב זה או אחר..בכל מקרה המתכונים שלך מהממים ואני מתכוונת לנסות..תודה שרית חמודה

המטבח של שרית

אליס בטח ששמים מלח ופלפל כל אחד לפי טעמו האישי

אליס

מלח, פלפל…משהו?

המטבח של שרית

כרמית אני מכינה את הקציצות האלו המון וממליצה לסחוט טוב מאוד את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
יש 2 אפשרויות לעזור לקציצות לא להתפרק:
1. להכניס את הבלילה למקרר לכחצי שעה.
2. להוסיף לעיסה קמח, הוספתי את ההערות בתחתית המתכון מקווה שבפעם הבאה יצליח לך.

כרמית

לא יוצא טוב בכלל
גם כשסחטתי את כל המים הקציצות התפרקו בטיגון
זרקתי הכל לפח

ימית

יצאו מעולה!! רצוי לסחוט היטב את התפו"א והבצל (אם בוחרים לגרד בצל ולא לקצוץ)

רחל

המתכון לא מושלם לדעתי, האם תפוח האדמה צריך להיות מבושל כבר? מלח ופלפל שחור? לא הצלחתי להכין מהמתכון קציצות, היה לי פירה מאתמול והכנסתי אותו לבלילה יצא מצויין, תודה בכל אופן אך רצוי להשלים את המתכון.

דודו, תודה רבה על הטיפ, אנסה בשישי ואעדכן !

דודו עמר

אני מכין כל שישי ולדעתי חסר לך שם גזר אחד מגורד בפומפיה .
חוץ מזה אחלה מתכון ביום שישי ליד זה פורסים עגבניה בצל ופלפל חריף מלח חצי לימון ובצד פטרוזיליה וככה אוכלים העירקים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.