ערוק – קציצות ירק עירקיות מטוגנות

על ידי המטבח של שרית  , , ,

קציצות שנחטפות עוד לפני שיצאו מהמחבת! קציצות ערוק אלו קציצות ירק עירקיות מטוגנות שתמיד תמיד נגמרות, יש בהן תפוחי אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ותבלינים. מומלץ מאוד להכין בשישי בבוקר ולאכול עם חלה טרייה.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 15 דקות

    20 דקות

    35 דקות

מצרכים למתכון

2 תפוחי אדמה גדולים

בצל גדול

2 ביצים

רבע כפית כמון

רבע כפית פפריקה אדומה

רבע כפית תבלין בהרט לקציצות

רבע צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

2 עלים של בצל ירוק

הוראות הכנה

קוצצים את הבצל דק דק ומעבירים לקערה גדולה. את תפוחי האדמה מגרדים בפומפייה ומוסיפים גם כן לקערת הערבוב.

קוצצים טוב את כל הירק, אני משתמשת במסטר סלייסר וחוסכת מעצמי עבודה מיותרת. מוסיפים את הירק לקערה.

מוסיפים לקערה את כל התבלינים, מערבבים היטב, מוסיפים ביצים ושוב מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון במחבת, קורצים מהתערובת קציצות (כמו לביבות) ומטגנים כל צד עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג, סופרים עד 3 ונגמרות הקציצות. בתאבון...

יש לסחוט היטב את הנוזלים מהבצל ותפוחי האדמה.
תחילה יש לטגן קציצה אחת, אם היא מתפרקת במחבת ניתן להוסיף 1-2 כפות קמח לעיסה ולנסות שוב.

שתפו את המתכון >>

15 דירוגים וחוות דעת

אודליי

21/03/2017

טעים ברמות על!!

גולדי

02/11/2016

אני מבשלת חצי בישול את הירקות (תפו”א, קישוא, גזר ) לגרר בפומפיה להוסיף בצל ירוק עם הזנבות הירוקים בעיקר ועם פטרוזיליה … מוסיפה מלח, פלפל, ביצים, קמח ואפילו פירורי לחם עם שומשום …… וזה יוצא משגע ….בעיקרון הבסיס הוא ירקות מגוררים וכל חוסר או תוספת של ירק יוצא מוצלח …..(ירקות לא מבושלים ומגוררים מצריכים סינון וסחיטה אחרת הכל יתפרק)

אפי

23/10/2016

יש לשים בצל קישוא תפוח אדמה ופטרוזיליה הכל מגורד דק דק סחוט היטב ואז להוסיף ביצה מלח ופלפל וקקצת קמח בשמן רותח לטגן קציצות
להגיש עם חציל מטוגן פטרוזיליה

ריקי

01/07/2016

הוספתי עליי סלרי קצוץ. יצא סוף הדרך. יאמי

פיני

08/04/2016

יצא מעולה נדרש להוסיף מלח למתכון ומעט קמח חבל דלא ניתן להעלות תמונות תודה ושבת שלום

ליטל

31/03/2016

אני מוסיפה גזר וקישואים.. יוצא להיט:)

אליס

28/09/2015

אז זהו..מתכון זה מתכון כולל כל הפרטים שלך נראים פחות חשובים..ולמי שלא מכיר יכול לא להצליח..וכל זה בגלל רכיב זה או אחר..בכל מקרה המתכונים שלך מהממים ואני מתכוונת לנסות..תודה שרית חמודה

המטבח של שרית

28/09/2015

אליס בטח ששמים מלח ופלפל כל אחד לפי טעמו האישי

אליס

28/09/2015

מלח, פלפל…משהו?

המטבח של שרית

25/09/2015

כרמית אני מכינה את הקציצות האלו המון וממליצה לסחוט טוב מאוד את הנוזלים מתפוחי האדמה והבצל.
יש 2 אפשרויות לעזור לקציצות לא להתפרק:
1. להכניס את הבלילה למקרר לכחצי שעה.
2. להוסיף לעיסה קמח, הוספתי את ההערות בתחתית המתכון מקווה שבפעם הבאה יצליח לך.

כרמית

25/09/2015

לא יוצא טוב בכלל
גם כשסחטתי את כל המים הקציצות התפרקו בטיגון
זרקתי הכל לפח

ימית

24/07/2015

יצאו מעולה!! רצוי לסחוט היטב את התפו”א והבצל (אם בוחרים לגרד בצל ולא לקצוץ)

רחל

26/06/2015

המתכון לא מושלם לדעתי, האם תפוח האדמה צריך להיות מבושל כבר? מלח ופלפל שחור? לא הצלחתי להכין מהמתכון קציצות, היה לי פירה מאתמול והכנסתי אותו לבלילה יצא מצויין, תודה בכל אופן אך רצוי להשלים את המתכון.

דודו, תודה רבה על הטיפ, אנסה בשישי ואעדכן !

דודו עמר

09/03/2015

אני מכין כל שישי ולדעתי חסר לך שם גזר אחד מגורד בפומפיה .
חוץ מזה אחלה מתכון ביום שישי ליד זה פורסים עגבניה בצל ופלפל חריף מלח חצי לימון ובצד פטרוזיליה וככה אוכלים העירקים

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00