קרוקטים תפוחי אדמה – כדורי פירה

על ידי Noa b  , ,

מתכון קל לכדורי פירה בחצי שעה! הכדורים נקראים קרוקטים או קרוקט באנגלית (croquette). כדורי הפירה שלי טיפה שונים מכדורי פירה סטנדרטיים - הסוד להצלחת המתכון הוא לטחון את פירורי הלחם דק דק כדי לקבל ציפוי פריך אבל לא כבד מידי.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 10 דקות

    15 דקות

    25 דקות

  • 15 כדורי פירה בינוניים

מצרכים למתכון

4 כוסות פירה

2 כפות חלב

3 כפות קמח לבן

גבעול בצל ירוק קצוץ

2 חלמונים טרופים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 שקית פירורי לחם

ביצה טרופה

שמן לטיגון

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים את הפירה עם חלב, בצל ירוק קצוץ, חלמונים וקמח. מערבבים טוב טוב עד שהכל מתאחד. מצננים בצד.

בינתיים טוחנים פירורי לחם במעבד מזון עד למרקם דק דק ועדין. בינתיים מחממים שמן עמוק לטיגון הכדורונים.

קורצים מהתערובת כדורים (אפשר לבחור באיזה גודל שרוצים), טובלים בביצ טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם טחונים.

כשהשמן רותח מכניסים את הכדורי פירה לטיגון למשך 3 דקות. חשוב לטגן בקבוצות קטנות כדי שהכדורונים לא יתפרקו.

מרפדים צלחת בנייר סופג ומוציאים את הכדורים לצלחת. אוכלים חם...

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00