מילפיי קלאסי (קרמשניט) עם קרם פטיסייר

על ידי סמדר גבאי  

מילפיי הוא קינוח בצק עלים מרשים וטעים מאוד. למילפיי שמות שונים - אחדים קוראים לו קרמשניט. בכל מקרה מדובר בקינוח מעולה לאירוח או לפינוק מתוק.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    20 דקות

    1 שעה 50 דקות

מצרכים למתכון

1 חבילת בצק עלים

פינג'ן מלא בחלב, לא עד הסוף או בסיר חלבי (חצי ליטר חלב)

חצי כוס סוכר

3 כפות קרונפלור

1 מקל וניל רצוי ומומלץ אך לא חייב

1 אינסטנט פודינג וניל

למלוי קרם פטיסייר:

1 שמנת מתוקה גדולה

1 אינסטנט פודינג וניל

לקישוט :

300 גרם סוכר פונדאט קונים בכל חנות תבלינים או מוצרי מאפפייה

50 גרם שוקולד מריר מומס

הוראות הכנה

הכנת הקרם פטיסייר:

את קרם הפטיסייר רצוי להכין יום לפני האפייה של המילפיי.

מרתיחים את החלב ומקל הוניל.

בינתיים שמים בכוס את הקורנפלור והסוכר עם חצי כוס חלב ומערבבים הכל יחד עד שהסוכר והקורנפלור נמסים וללא גושים.

כאשר החלב רותח מוציאים את המקל וניל, חוצים אותו באמצע ומוציאים את הגרגרים עם סכין ומוסיפים אותם לחלב.

מערבבים היטב ומוסיפים את תערובת הקורנפלור וממשיכים לערבב עד שזה מבעבע.

מעבירים את התערובת לקערה ומכניסים פנימה את האינסטנט פודינג, מערבבים היטב שלא יווצרו גושים.

מצננים מעט, מכסים את הקרם עם ניילון ניצמד ומכניסים להתייצבות ל-לילה שלם.

הכנת בצק עלים:

את הבצק עלים אנחנו מרדדים לגודל תבנית האפייה, בוזקים מעט אבקת סוכר מתחת ומעל מחוררים במזלג.

מעבירים את בצק העלים לנייר אפייה, כך עושים לכל הבצק שנישאר.

מניחים מעל הבצק עוד נייר אפייה ומעליו מניחים משקולות שמיועדות לאפייה או תבנית נוספת בכדי שהבצק לא יתפח לנו.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים עד להזהבה.

הרכבת המילפיי

לאחר לילה שלם בו נח קרם הפטיסייר, מוציאים את הקרם מהמקרר - מכניסים למיקסר ומקציפים אותו, מוסיפים את השמנת מתוקה והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקצף יציב.

לאחר שהבצק נאפה, מיישרים את הפלטות שאפינו.

מחלקים כל פלטה ל-3 חלקים באופן שווה, מכניסים את הקרם לשקית זילוף ללא צנטר, גוזרים ומזלפים בעדינות בצרת סיבוב כמו נחש. סוגרים עם עוד פלטה של בצק עלים וממשיכים לזלף קרם פטיסייר.

סוגרים עם פלטה שלישית ומצפים עם הסוכר פונדט שהמסנו על הבן מארי.

מיישרים היטב עם פלטה נוספת ועושים זאת מהר כי הסוכר נוטה להתגבשות דיי מהר אם הוא לא על חום.

אחר כך מקשטים עם השוקולד ולא מפסיקים לאכול!

הכנת הסוכר פונדאט:

לוקחים סיר רחב עם מים ומניחים על להבה בינונית.

לוקחים עוד סיר יותר קטן ומכניסים לתוכו את הסוכר פונדאט עם רבע כוס מים רותחים, רק כך הוא יימס לכם.

מערבבים היטב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין והוא חלק ומבריק ואז יוצקים על המילפיי.

בהצלחה מימני אליכם סמדר גבאי.....

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00