רוזלך – מאפה שמרים ונוטלה

על ידי יפה ימין  

מתכון לרוזלך - בצק שמרים דק ממולא בנוטלה ואפוי בחום גבוהה מאוד 10 דקות. הרוזלך קטנים, מתוקים וממכרים ומתאימים מאוד לאירוח או לנשנוש עם חברים.

  • זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
  • 1 שעה 30 דקות

    15 דקות

    1 שעה 45 דקות

  • 60 רוזלך

מצרכים למתכון

3 כוסות קמח לבן (רצוי ג'ירסולה איטלקי)

2 כוסות מים

1 כפית מחוקה שמרים יבשים

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

נוטלה למריחה

אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים ושמרים במהירות נמוכה

מוסיפים לקערה את שמן זית בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות.

מוסיפים גם את המלח, מגבירים לישה למהירות גבוהה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות, עד שכדור הבצק מתנתק מדפנות הקערה.

מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים להוצאת האוויר ע"י קיפול.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח ומניחים תפיחה שנייה של כ- חצי שעה.

פותחים את כדורי הבצק על גבי משטח מקומח היטב, מרדדים לעיגול דק מאוד בזהירות כדי לא לקרוע אותו.

מורחים שכבת נוטלה בדקה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לגלילים ברוחב 2 ס"מ.

מסדרים את גלילי הרוזלך על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ- 10 דקות, עד שהרוזלך משחימים.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

שתפו את המתכון >>

14 דירוגים וחוות דעת

עדן

09/10/2017

אפשרי לקנות בצק מוכן? אם כן איזה בצק

חגית

05/07/2016

שמן זית???

Shim

04/07/2016

האם אפשרי למרוח ממרח שמרים במקום???

foodisgood

19/12/2015

היי זיוית,
כמו כל מאפה, הרוזלך הכי טעימים כשהם טריים אבל ניתן לשמור את הרוזלך במקרר ולחמם בתנור בעת הצורך.

זיוית

17/12/2015

היי , האם צריך להגיש את הרוזלך באותו הרגע שאופים או שאפשרי לחמם במיקרו או בתנור ולהגיש יום אחרי ?
כמו כן, האם אפשרי להקפיא ולחמם כמה ימים אחרי ?
תודה ?

אביבה

19/11/2015

צריך רק כוס מים ולא שתיים
אין מצב שזה 2 כוסות

foodisgood

10/11/2015

היי טל,
כפית מחוקה = כפית שטוחה

טל

09/11/2015

סליחה על הבורות מה זה 1 כפית מחוקה שמרים?

ענבר

05/11/2015

הכנתי ויצא מעולה
הקושי היחיד שמרגע שעשיתי רוצים זאת כל הזמן , תודה על שיתוף המתכון

yafchuk

05/11/2015

אורית 30.000 כניסות וחוות דעת מצויינות,מצטערת אם התאכזבת

אורית

05/11/2015

נראה מעולה, הטעם הרבה פחות… קצת התאכזבתי, כי הבצק יצא לא טעים…

אריאל

27/09/2015

גם אני הייתי צריכה להוסיף הרבה קמח בכדיי שייצא בצק אחיד.

יפצ’וק

26/07/2015

היי שולי
אין טעות בכמות של המים,זאת הכמות המקורית במתכון כמובן שצריך להוסיף קמח,תלוי באיזה קמח השתמשת

שלי

25/07/2015

היי.
יש טעות בכמות של המים.
צריך לשים כוס 1 של מים ולא 2.
עשיתי עם 2 והבצק יצא מאוד דביק והייתי צריכה להוסיף לפחות עוד כוס קמח.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00