רוזלך – מאפה שמרים ונוטלה
על ידי יפה ימין לחם ומאפים
מתכון לרוזלך - בצק שמרים דק ממולא בנוטלה ואפוי בחום גבוהה מאוד 10 דקות. הרוזלך קטנים, מתוקים וממכרים ומתאימים מאוד לאירוח או לנשנוש עם חברים.
- זמן עבודה: 1 שעה 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 45 דקות
1 שעה 30 דקות
15 דקות
1 שעה 45 דקות
- 60 רוזלך
מצרכים למתכון
3 כוסות קמח לבן (רצוי ג'ירסולה איטלקי)
2 כוסות מים
1 כפית מחוקה שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
נוטלה למריחה
אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מים ושמרים במהירות נמוכה
מוסיפים לקערה את שמן זית בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות.
מוסיפים גם את המלח, מגבירים לישה למהירות גבוהה וממשיכים ללוש כ- 5 דקות נוספות, עד שכדור הבצק מתנתק מדפנות הקערה.
מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים להוצאת האוויר ע"י קיפול.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מניחים את כדורי הבצק על משטח עבודה מקומח ומניחים תפיחה שנייה של כ- חצי שעה.
פותחים את כדורי הבצק על גבי משטח מקומח היטב, מרדדים לעיגול דק מאוד בזהירות כדי לא לקרוע אותו.
מורחים שכבת נוטלה בדקה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לגלילים ברוחב 2 ס"מ.
מסדרים את גלילי הרוזלך על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ- 10 דקות, עד שהרוזלך משחימים.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
14 דירוגים וחוות דעת
עדן
אפשרי לקנות בצק מוכן? אם כן איזה בצק
חגית
שמן זית???
Shim
האם אפשרי למרוח ממרח שמרים במקום???
היי זיוית,
כמו כל מאפה, הרוזלך הכי טעימים כשהם טריים אבל ניתן לשמור את הרוזלך במקרר ולחמם בתנור בעת הצורך.
זיוית
היי , האם צריך להגיש את הרוזלך באותו הרגע שאופים או שאפשרי לחמם במיקרו או בתנור ולהגיש יום אחרי ?
כמו כן, האם אפשרי להקפיא ולחמם כמה ימים אחרי ?
תודה ?
אביבה
צריך רק כוס מים ולא שתיים
אין מצב שזה 2 כוסות
היי טל,
כפית מחוקה = כפית שטוחה
טל
סליחה על הבורות מה זה 1 כפית מחוקה שמרים?
ענבר
הכנתי ויצא מעולה
הקושי היחיד שמרגע שעשיתי רוצים זאת כל הזמן , תודה על שיתוף המתכון
אורית 30.000 כניסות וחוות דעת מצויינות,מצטערת אם התאכזבת
אורית
נראה מעולה, הטעם הרבה פחות… קצת התאכזבתי, כי הבצק יצא לא טעים…
אריאל
גם אני הייתי צריכה להוסיף הרבה קמח בכדיי שייצא בצק אחיד.
יפצ'וק
היי שולי
אין טעות בכמות של המים,זאת הכמות המקורית במתכון כמובן שצריך להוסיף קמח,תלוי באיזה קמח השתמשת
שלי
היי.
יש טעות בכמות של המים.
צריך לשים כוס 1 של מים ולא 2.
עשיתי עם 2 והבצק יצא מאוד דביק והייתי צריכה להוסיף לפחות עוד כוס קמח.