FoodisGood

ריבת חצילים קטנים משגעת

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

מתכון לריבת חצילים קטנים מתוקה וממש טעימה על צנים. ריבת מיוחדת ולא שגרתית שנראית נפלאה ועם טעם פשוט נהדר. מתאים למימונה וכל אחד יכול להכין!

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 55 דקות
  • 25 דקות

    2 שעות 30 דקות

    2 שעות 55 דקות

  • כ-4 צנצות ריבה

מצרכים למתכון

כ- 30 חצילים קטנים

1 ק"ג סוכר

מסמר ציפורן אחד

מיץ מלימון שלם

הוראות הכנה

חצילים קטנים שוטפת, מנקה את הגבעול ומשאירה ממנו חתיכה של 1 ס"מ ודוקרת כל חציל שתי דקירות עם הסכין.

מרתיחה במים 20 דקות ומסננת.

בסיר רחב שמה 1 ק"ג סוכר (אותה כמות כמו החצילים או כל פרי אחר), מסמר ציפורן אחד, כוס חד פעמית אחת של מים ומרתיחה.

ברגע שרותח סוחטת מיץ מלימון שלם ואם נופלים החרצנים של הלימון פנימה זה בסדר רק הסוף הבישול להוציא אותם.

להוסיף את החצילים ולהתחיל לבשל על אש בינונית כשמידיי פעם בוחשים בעדינות לא לפרק את החצילים,

מבשלים שעתיים שלוש... עד שהרוטב סמיך וזהוב.

לקרר ולשמור בכלי אטום. אפשר גם לחלק לצנצנות קטנות ולהקפיא.

1 דירוגים וחוות דעת

גלית

יש לי שאלה; האם כמות המים במתכון נכונה?
כוס חד פעמית אחת על קילו סוכר?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן