תבשיל תחתיות ארטישוק בלימון

על ידי המתכונים של מירי יעקב  

מנה עיקרית מעולה גם לפסח הקרב ובא - תבשיל עם ניחוחות מדהימים של תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני עם עלי מרווה. מנה מצוינת לארוחת שבת.

  • זמן עבודה: 50 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 40 דקות
  • 50 דקות

    50 דקות

    1 שעה 40 דקות

  • 5-6 מנות

מצרכים למתכון

שקית תחתיות ארטישוק מופשרות

לקציצות

1/4 קילו בשר טחון

2 בצלים

גבעול סלרי קצות דק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

לרוטב לימון

2 בצלים גדולים רצועות

3 כפות שמן

מלח פלפל

פלפל אנגלי

1/4 כפית כורכום

2 לימונים

1/2 כוס מיץ לימון

1 כוס מים רותחים + 1/4 כף א. מרק עוף

2 עלי דפנה

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

את הבצלים לגרד גס בפומפייה ולסחוט היטב מנוזלים.

להוסיף לבצלים סלרי קצוץ דק דק ותבלינים ולערבב היטב.

מילוי הארטישוק

לקחת חופן מתערובת הקציצות ולמלא כל תחתית ארטישוק בקציצה יפה.

לסדר את תחתיות הארטישוק בתבנית ולתת מכת חום בתנור על 200 מעלות במשך 10 דקות.

הכנת התבשיל

בסיר רחב לטגן את רצועות הבצלים בשמן, להוסיף תבלינים ולערבב.

לסדר את תחתיות הארטישוק הממולאות בסיר.

לפלט 2 לימונים ולהוסיף לסיר יחד עם מיץ לימון.

להוסיף לסיר גם מים חמים מעורבבים עם אבקת מרק עוף.

לבשל את התבשיל על אש נמוכה, להוסיף 2 עלי דפנה ולהמשיך לבשל עד לצמצום הנוזלים.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00